Vicky Corstiaensen derde bij Mustang Make Over
Vicky Corstiaensen derde bij Mustang Make Over De enige mustangs in Belgie

Bit: Dossier ruwvoer, Nicolette Kluijver, Mustangs en meer

Fun

Morgen verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de inhoudelijke artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen. 

Dossier ruwvoer

Wat gebeurt er met je paard als je hem beperkt ruwvoer geeft? Is onbeperkt ruwvoer niet veel beter? Wat zijn risicofactoren bij onbeperkt voeren? Wat adviseren de experts?

Nicolette Kluijver

Presentatrice Nicolette Kluijver vertelt in Bit 272/273 uitgebreid
over wat de band met haar paard Guus. “Hij is mijn ‘happy place’. De klik met Guus was direct zo duidelijk voelbaar. Al was hij een zebra geweest, dan had ik hem nog meegenomen”, zegt ze. “We keken elkaar aan – dikke kans dat hij naar mij keek in de hoop op een wortel – en ik voelde direct ‘jij bent het gewoon’.”

Giftige planten

Jacobskruiskruid is één van de bekendste giftige planten bij paardeneigenaren en wordt wel eens de sluipmoordenaar genoemd. Helaas zijn er veel meer giftige planten, die zelfs dodelijk voor je paard kunnen zijn. Ken jij ze allemaal? En weet je wat je moet doen bij een vergiftiging?

Zeven lessen

Journalist Lotte Boot (43) realiseerde afgelopen zomer haar meisjesdroom: eigen paarden, en dan ook nog aan huis. Ze ontdekte dat je je een leven lang kunt inlezen en voorbereiden op het houden van paarden, maar dat je het uiteindelijk gewoon moet dóen. In deze editie beschrijft ze de zeven lessen die ze in die spannende eerste maanden leerde.

Mustangs

Een wilde Mustang trainen: het is de droom van veel ruiters en trainers. Vicky Corstiaensen van Akisni Ranch traint ze als enige in België en zette vorig jaar een glansprestatie neer tijdens de Mustang Makeover Germany. Tijdens deze competitie maak je in honderd dagen een wilde mustang zadelmak. “Als je ervan uit gaat dat je paard over honderd dagen moet presteren, dan krijg je een gevecht”, weet Vicky.

Wijken

Moeite met wijken? Dressuuramazone Tineke Bartels leert je in Bit 272/273 waar je de oefening correct uitvoert.