Bit 276
Bit 276

Nu in de winkel: Bit 276

Nieuws

In de nieuwste Bit staan weer allerlei leuke en leerzame artikelen. Grenzen stellen als ruiter, gewichtshulpen, soepel in stelling en buiging en nog veel meer! Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!


Paardenwelzijn als Zwitsers uurwerk


In het dossier lees je over paardenwelzijn in Zwitserland. “Wereldwijs is Zwitserland het beste jongetje van de klas als het op dierwelzijn en paarden-beschermende wetgeving aankomt. Hoe een paard gestald, gevoerd en gereden moet worden, is tot in detail vastgelegd in de wet. Paardeneigenaren die zich hier niet aan houden hangen hoge boetes boven het hoofd.”


De invloed van verschillende bodems op gewrichten, spieren & pezen


Een ritje door de duinen, op het asfalt of in de modder. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de verschillende bodems hebben allemaal veel invloed op de gewrichten, banden, spieren en pezen van het paard. Fysiotherapeut Francis Gommans leert je in Bit hoe dat per type bodem zit.


15 stellingen over hanentred en kramperigheid


In de factcheck in Bit 276 worden er door paardendierenarts Martijn van der Linden vijftien stellingen over hanentred en kramperigheid uitgelegd.


Groepshuisvesting


Dat paarden kuddedieren zijn, weten we allemaal. Zou het dan niet logisch zijn om alle paarden in een vorm van groepshuisvesting te houden? Of kan dat helemaal niet met onze moderne paarden in ons kleine, natte landje? Maar ook: wat kunnen we leren van groepshuisvesting om het welzijn van paarden die wel (deels) in individuele boxen staan te verbeteren? Je leest het in Bit 276.


Knuffelpaardjes


In een prachtige fotoreportage neemt Nikki de Kerf je mee met Nynke Woerts en haar minipaardjes. Nynke gaat met haar pony’s langs bij verzorgingshuizen en ziet keer op keer de positieve effecten van de paardjes op de mensen op fysiek, sociaal en emotioneel vlak. Op het Bit membership platform schreven we hier een uitgebreid artikel over.


Benieuwd geworden? Bit 276 ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar via de webshop. Bij Bit 276 zit tevens de Bit minigids – Aandacht voor het definitieve afscheid.