Afbeelding
Foto: Hocus Focus

Melissa Gerritsen: “Bitloos rijden voelt heel veilig aan op Luna”

Fun Bit(loos) Opvallend Wedstrijden

Melissa Gerritsen en haar veertienjarige Luna halen het beste in elkaar naar boven. Waar ze een aantal jaar geleden nog last hadden van spanning, rijden ze nu bitloos in de dressuur-, spring-, én eventingsport. 

Vertrouwen terugvinden

“Luna komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar is als vijfjarige naar Nederland gekomen. Haar moeder is een Noriker en haar vader is een Connemara-kruising. Ik kreeg haar eind 2018 te leen, omdat ik door problemen met mijn vorige paard veel angst had opgebouwd.”

“Het was de bedoeling dat ik op Luna enkel weer het vertrouwen zou terugvinden en daarna op zoek zou gaan naar een nieuw paard, maar dat is nooit gebeurd. Ik raakte zo erg aan haar gehecht dat ik haar een half jaar later overkocht”, vertelt ze. 

Nooit verwacht

Hoewel Melissa en Luna allebei een verleden met spanning hadden, bouwden ze al snel een sterke band op. “We zijn samen in het diepe gesprongen en aan de slag gegaan. Ik wilde graag het plezier terugvinden, maar heb veel meer gekregen. We rijden graag buiten, maar vinden het net zo leuk om fanatiek bezig de zijn met de dressuur, het springen en het crossen; en dat allemaal bitloos.”

“Luna heeft veel minder last van spanning als we bitloos rijden en ik vertrouw haar volledig, dus dit werkt voor ons beiden heel goed. Zelfs op neckrope rijden voelt veilig aan op haar. Dat had ik nooit verwacht toen ik haar een aantal jaar geleden te leen kreeg”, geeft ze lachend toe. 


Foto: jkb-fotografie

“Alleen maar genieten”

Melissa spreekt niet anders dan lovend over haar 1.68m-hoge merrie. “Luna is ontzettend lief en voorzichtig. Ze is soms een beetje op zichzelf, maar dat werkt op wedstrijd juist in ons voordeel. Ze gaat graag mee op pad en vindt het helemaal niet erg om niet omringd te zijn door kuddegenoten. Als ik zie hoe gespannen andere paarden soms zijn op wedstrijd, besef ik me hoe veel geluk ik heb met Luna. Met haar gaat alles vanzelfsprekend en hoef ik alleen maar te genieten.”

Toekomst

Momenteel rijdt de combinatie L-dressuur, 1.00m-springen en L-eventing. “Heel stiekem droom ik ervan om ooit de overstap te maken naar de M-eventing, maar daar heb ik geen haast mee. Ik had immers niet eens verwacht om ooit tot het L te komen. Ik wil vooral gewoon van haar genieten en hoop haar nog heel lang bij mij te houden”, sluit ze af. 


Foto: Nadine de Jong

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Nadine de Jong, Hocus Focus, jkb-fotografie 

Afbeelding
Afbeelding