Afbeelding
Foto: One Switch

One Switch lanceert nieuwe opleiding: “Mental Coach voor Ruiters”

Training Mental Coaching

Veel ruiters kampen met mentale uitdagingen en ervaren veel mentale druk tijdens het rijden. Als mental coach voor ruiters speel je een essentiële rol in het begeleiden en ondersteunen van jouw ruiters op hun weg naar meer succes en plezier in de paardensport. 

Het aanbieden van mental coaching heeft niet alleen waardevolle voordelen voor jouw ruiters, maar geeft ook een nieuwe dimensie aan jouw begeleiding waar je zelf ook voldoening uit kunt halen. 

Tijdens de opleiding ga je ook aan de slag met je eigen mindset en leer je hoe je zowel jezelf als anderen helpt mentaal weerbaarder te worden en je focus te behouden. 

Voordelen van het inzetten van een mental coach zijn onder andere:

  • Verbeterde prestaties
    Als mental coach help je ruiters om hun mentale vaardigheden te ontwikkelen en te versterken. Dit heeft directe invloed op hun prestaties in de rijbaan. Door te werken aan zelfvertrouwen, concentratie, veerkracht en stressmanagement kunnen ruiters hun volledige potentieel benutten en beter presteren tijdens trainingen en wedstrijden.

  • Versterkte mentale veerkracht
    De paardensport kan uitdagend en veeleisend zijn, en ruiters worden vaak geconfronteerd met obstakels en tegenslagen. Als mental coach leer je jouw ruiters hoe ze mentaal veerkrachtig kunnen zijn en hoe ze zich kunnen herstellen na teleurstellingen. Dit helpt hen om door te zetten en te groeien, zelfs in moeilijke tijden.

  • Positieve mindset
    Een positieve mindset is van onschatbare waarde in de paardensport. Door ruiters te helpen hun gedachten te sturen en positieve self-talk te bevorderen, kunnen ze hun zelfvertrouwen vergroten en met een optimistische houding de uitdagingen aangaan. Een positieve mindset bevordert ook een harmonieuze en plezierige rijervaring.

  • Betere stressmanagementvaardigheden
    De paardensport kan stressvol zijn, vooral tijdens wedstrijden. Als mental coach leer je jouw ruiters effectieve stressmanagementtechnieken om met spanning en druk om te gaan. Dit stelt hen in staat om kalm en gefocust te blijven, wat hun prestaties ten goede komt.

  • Toename van zelfbewustzijn
    Als mental coach moedig je jouw ruiters aan om zelfreflectie te beoefenen en zich bewust te worden van hun gedachten, emoties en gedragingen. Zelfbewustzijn stelt ruiters in staat om hun sterke punten en verbeterpunten te identificeren, wat leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

Maak het verschil!

Als Mental Coach help je een verschil te maken binnen de paardensport. Jouw rol als mental coach gaat namelijk verder dan alleen het verbeteren van prestaties. Je hebt de mogelijkheid om jouw ruiters te inspireren, hun zelfvertrouwen te vergroten en hen te helpen groeien als individu. 

Dit is een prachtige kans om een positief verschil te maken in het leven van zowel mens als dier. Een relaxte ruiter is ten slotte ook prettiger voor het paard.

Online module Mental Coach voor ruiters 

De module “Mental Coach voor Ruiters” bestaat uit zes online live lesdagen die ook terug te kijken zijn op een ander moment van de week. 

De opleiding start op 22 september en de eerste groep ontvangt een hele mooie korting (€497,- in plaats van €797,-)! Zonde om deze unieke kans mis te lopen, voor zowel jezelf als je klanten. 

Meer informatie vind je op de website van One Switch: https://oneswitch.nl/mentalcoachvoorruiters/  

Link naar de website: https://oneswitch.nl/mentalcoachvoorruiters/