Afbeelding

KNHS College Tour ‘Spanning op vreemd terrein’ met Annemarie van der Toorn. Ben jij erbij?

Training

“Thuis gaat het trainen heel goed, maar telkens als ik met mijn paard naar vreemd terrein ga, bijvoorbeeld op wedstrijd of buitenrit, bouwt mijn paard onwijs veel spanning op.”

Zou dit jouw uitspraak kunnen zijn? Spanning op vreemd terrein is een uitdaging waar veel ruiters en paarden last van hebben. Maar waar komt dit gedrag eigenlijk vandaan en waarom is het voor sommige paarden zo moeilijk om zich ook in niet-alledaagse situaties comfortabel te voelen? 

Waarom heeft je paard spanning?

In de KNHS College Tour op 6 juni ga je samen met gedragsexpert Annemarie van der Toorn induiken op dit thema. 

Annemarie gaat tijdens de College Tour aan de slag met paarden die spanning op vreemd terrein ervaren. Om dit gedrag goed te kunnen begrijpen, neemt Annemarie je mee in de verschillende oorzaken van dit gedrag en het leren observeren van soorten stress(signalen). 

Laten afvloeien van spanning

Tijdens de demonstratie laat ze je bovendien zien hoe je paarden met dit gedrag kan helpen. Je gaat naar huis met veel praktische tips om zowel thuis te oefenen, als om het paard op vreemd terrein te ondersteunen met het afvloeien van zijn of haar spanning.

Ben je erbij?

College Tour op het KNHS-centrum

  • Wanneer: Dinsdagavond 6 juni 2023
  • Waar: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
  • Hoe laat: 19.00 – 22.00 uur

Korting voor members Bit & Cap

Entree: € 30,- , maar Bit & Cap-members betalen € 22,50!
Gebruik de kortingscode: Bit&Cap-Toorn

Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Aanmelden

Via de link hieronder kun je je aanmelden. Vergeet dus niet de kortingscode Bit&Cap-Toorn in te vullen als je member bent van Bit & Cap!

Ik meld me aan voor de clinic van Annemarie van der Toorn.

Annemarie van der Toorn

Op jonge leeftijd komt Annemarie van der Toorn in aanraking met paarden omdat haar vader een fanatieke springruiter is. Niet vreemd dus dat ze al snel een enthousiaste ponyruiter wordt. Toen jaren geleden haar eigen paard een probleem kreeg waarvan ze niet wist hoe ze het kon oplossen, besloot ze op onderzoek uit te gaan. In 1999 kwam ze bij Monty Roberts uit en daar vond ze de oplossing. 

Ze werkte een aantal jaren nauw met Monty Roberts samen. In 2013 was het tijd voor een nieuwe start en begon Annemarie het kennisinstituut E-quine.com in Nederland met als missie om zoveel mogelijk kennis over het gedrag van paarden met elkaar te delen. Dit doet ze in de vorm van een ORUN Niveau 3 opleiding, cursusdagen en online kennisdeling. 

Ook verzorgt ze clinics over de hele wereld en schreef ze verschillende boeken. Dit jaar heeft ze de gratis app HorseDaily met paardenexperts gelanceerd, een app om wereldwijd kennis te delen met paardenliefhebbers. 

Foto: Archief Bit Magazine