britt dekker blog
britt dekker blog

Mijn eerste strandrit

Nieuws

Een paar weken geleden, op een zondag, was het ineens mooi weer. Zeventien graden! Altijd als het mooi weer is, heb ik zin om lekker de hele dag bij de paarden te zijn. Vaak krijg dan ook een fantastische schoonmaakaanval.


Alle geel / bruine peesbeschermers, die eigenlijk van oorsprong wit zijn, wil ik weer wit hebben. Mijn leren lakhoofdstel moet weer glimmen als nieuw. En mijn paard wordt dan uren geborsteld in het zonnetje! Alleen nu heb ik me bedacht dat ik naar het strand wil. Een top idee, dacht ik, maar ik was niet de enige die daar zo over dacht...

[caption id=”attachment_8417” align=”alignleft” width=”300”] Voor het eerst op het strand met Eve![/caption]

Aangekomen op het strand kon ik bijna geen plek vinden om te parkeren en daarom stond ik helemaal achteraan. Eve en ik hebben nog nooit een buitenrit gemaakt, dus ik vond het best een uitdaging om langs alle glimmende BMW’s en andere dure auto’s een schadevrije weg te vinden naar het strand, maar het is gelukt! Eve heeft de zee nog nooit gezien en vanaf het moment dat ze het water zag, verstijfde ze helemaal. Ze stond helemaal strak en het leek of haar ogen er bijna uitvielen. Wat is dit voor eng golvend monster, dacht ze volgens mij. Eve is best een heet paard, en waar normale mensen helemaal zen worden bij het geluid van de zee gebeurde bij Eve juist het tegenovergestelde. Ze werd een soort bom, die elk moment kon ontploffen!

[caption id=”attachment_8418” align=”alignright” width=”300”] Voor De Social Club, een programma van BNN, moest ik afgelopen week presentie teksten opnemen OP EVE![/caption]

Ik dacht bij mezelf alleen maar: rustig blijven en geen mensen aanrijden. Na een paar honderd meter werd ze wel wat rustiger, alleen toen kwamen we in een soort van vliegergebied. De enige oplossing om daar langs te komen was door de zee. Mijn droom is altijd al geweest om met een paard te zwemmen. Hoe gaaf is dat? Eve gaat al niet eens door een plas, dus ik dacht bij mezelf: hoe ga ik dit ooit voor elkaar krijgen? Ik bleef heel rustig en praatte een beetje tegen haar en voor ik het wist stond ze met haar knieën in de zee! ZO VET!  Ik vond het zo’n toffe ervaring, met je paard door de zee galopperen. Mijn haren en haar manen door de wind, de zeespetters om je oren, gewoon WAUW! Je voelt je echt samen één, en dat is denk het tofste gevoel wat je kunt voelen, samen één zijn met zo’n groot dier. Fantastisch gewoon!

Na het strand heb ik Eve nog even goed gewassen, want ik had de volgende dag opnames met haar voor BNN! Mijn presentatieteksten moest ik al rijdend op Eve opnemen. Dat is zo moeilijk! Je wilt je eigenlijk concentreren op het rijden, maar je moet ook je tekst niet vergeten. Gelukkig was ze super mak en ging alles in één keer goed.

[caption id=”attachment_8420” align=”alignleft” width=”300”] Hoera! Eve heeft een zusje gekregen! Haar naam is Joolz.[/caption]

De presentatieteksten te paard zouden het hoogtepunt van de dag worden, maar daar dacht ik de volgende ochtend heel anders over. Ik kreeg een linkje van mijn tv wederhelft Ymke over het feit dat model Lonneke Engel aangifte heeft gedaan tegen de familie Bartels wegens mishandeling van haar paard U2. Ik stond meteen te koken, want ik wist dat dit absoluut niet waar was. Ik zag dat het in alle kranten stond en omdat ik 164.000 volgers op Twitter heb, leek het me een goed idee om voor Imke en Tineke op te komen. Ik heb die dag alle telefoontjes opgenomen van Shownieuws tot 3FM tot het AD om maar tegen zoveel mogelijk mensen te zeggen dat dit klinkklare onzin is. Ik heb Lonneke een paar keer gesproken en ze vertelde mij altijd met vol trots dat haar paard bij Academy Bartels stond, daarom snap ik hier helemaal niks van. Maar de waarheid komt altijd boven water, dus ik weet zeker dat als die rechtszaak er komt dat Lonneke geen schijn van kans maakt!
Britt strand Eve
Britt
Britt