britt dekker blog
britt dekker blog

Terug op het paard

Nieuws

Vijf weekjes op een mensenleven is natuurlijk helemaal niks, maar vijf weken niet kunnen paardrijden... dat duurt eindeloos. Dit overkwam mij, omdat ik mijn teen brak. Iedereen die een paard heeft, kent mensen op Facebook die ook paarden hebben. Normaal is dat superleuk, omdat ze over het algemeen altijd leuke paarden foto’s posten, maar als je zelf niet kunt rijden word je gek!


Het probleem met mijn voet was, dat ik mijn rijlaars nog niet aankon, omdat dat zeer deed. Maar op gegeven moment kon ik me gewoon niet meer inhouden. Ik dacht, nu ben ik er klaar mee, ik doe gewoon mijn Uggs laarzen aan en stap gewoon op!!!

De tijd dat ik niet kon rijden heeft er een ander meisje op Eve gereden. Iedereen heeft een andere rijstijl dus ik was best zenuwachtig hoe ik Eve terug zou krijgen. Ik was zo benieuwd of ze hetzelfde was gebleven, misschien iets achteruit, heel erg anders of verbeterd.

[caption id=”attachment_12926” align=”alignleft” width=”261”] Eve is ook fan van ons elftal![/caption]

Ik stapte op en omdat ik zelf nooit met zweep rijd, was ze ietsje trager. Ik denk altijd, een vlieg voelen ze ook, dus paarden die niet op je been reageren nemen je gewoon in de zeik. Behalve dat ze iets minder op mijn been reageerde, was ze een stuk verbeterd! Eve is nog jong, dus had altijd nog wat moeite met haar balans. Ze was nu veel stabieler. Ze was echt super goed doorgereden in de tijd dat ik niet kon, dus ik was zo blij!

Blijheid met mijn paarden zet ik de ene keer om in urenlange poetssessies, en de andere keer in een grote shopactie! Dat laatste was nu het geval. Soms heb ik zó een enorme zin om nieuwe dingen te kopen, dan kan ik me gewoon niet inhouden. Als ik niks nodig heb, dan wordt het uiteindelijk maar gewoon een heel compleet nieuw setje! Shoppen voor je paard is het leukste wat er is! Oh nee, je nieuw gekochte spullen voor het eerst gebruiken is leuker, haha! Anyway, ik kwam die winkel binnen en heb daar wel anderhalf uur rondgelopen. Zo leuk! Omdat Nederland ‘s avonds moest voetballen zijn het knaloranje lakpeesbeschermers geworden, met een oranje dekje, rood/wit/blauwe springschoenen en een Kingsland broek met oranje zakken. Gelukkig wonnen we met 5-1 van Spanje, anders was het ook zo zonde geweest. Haha!

[caption id=”attachment_12927” align=”alignright” width=”300”] Britt en Britt, en Eve met haar vriendje Dulong![/caption]

Net als dat er na een WK een overschot aan nieuwe inschrijvingen is op voetbalverenigingen, omdat dan alle jongetjes en ook meisjes ineens op voetbal willen, heb ik dat als ik naar een concours ga. Ik was vorige week bij Outdoor Gelderland om te kijken bij de dressuurküren. Echt geweldig! Ik denk dat iedereen die dressuur rijdt wel even wegdroomt bij het zien van een Kür. Stel je voor dat jij daar zou rijden met je eigen paard. Ik droomde daarbij ook weg, alleen werd mijn droom ineens verstoord door een ober die vroeg of ik nog een glas drinken wilde.
Terwijl mijn Cola light werd ingeschonken, kwam Adelinde Cornelissen de ring binnen met Parzival. Daar schrok ik een beetje van, het was niet de Parzival die ik altijd kende. Hij leek wel wat oud geworden. Wie ik wel helemaal geweldig vond, was dressuurruiter Diederik van Silfhout met Arlando. Wat een cool paard zeg. Wow! En Edward Gal met Voice, ook wow! Eigenlijk waren ze allemaal WOW!!!!!!

[caption id=”attachment_12928” align=”alignleft” width=”300”] Knuffelmomentje![/caption]

Helaas gaan de dressuurküren altijd zo snel! Nog even over de volle voetbalclubs na het WK. Ik heb me meteen ingeschreven voor drie wedstrijden! Dat wordt goed oefenen, want - om in voetbaltermen te blijven - Als Edward Gal FC Barcelona is, dan ben ik PEC Zwolle. Flink trainen dus!
foto
fotobritt
fotoknuffel