renee blog uk wassen ketchup
renee blog uk wassen ketchup

Blog Renée: Werkt ketchup voor wittere staart?

Nieuws

Een tijdje terug zag ik op verschillende sites een raar verschijnsel voorbij komen: mensen wasten de staart van hun paard met ketchup. Je leest het goed: gewoon echte, rode tomatenketchup. Het zou ingrediënten bevatten die het geel uit een paardenstaart trekken. Yeah right… Tijd om het zelf eens even te ondervinden dus.


Mijn mini Uk mocht weer slachtoffer spelen, het was toch tijd voor zijn jaarlijkse bad-dag. Gewapend met een fles ketchup naar stal (voelt vrij vreemd trouwens, de enige plek voor ketchup op stal is de kantine).

[caption id=”attachment_42249” align=”alignleft” width=”169”] De ketchup in Uk zijn staart.[/caption]

Ik heb Uk zijn staart eerst goed natgemaakt en de ketchup toen royaal aangebracht. Resultaat: een knalroze staart.

Shampoo laat ik ook altijd even intrekken, dus ook de ketchup heb ik ook vijf minuten laten zitten. Het ruikt vreselijk trouwens, ook als je van ketchup houdt. En het schuimt niet, want in ketchup zit natuurlijk geen zeep. Alle poep en smurrie blijft er dus eigenlijk gewoon inzitten. Maar goed, ik laat het intrekken en hoop dat Uk’s staart niet voor altijd roze blijft. Al staat hem dat best goed trouwens.

[caption id=”attachment_42260” align=”alignright” width=”169”] Ketchup laten intrekken.[/caption]

Na vijf minuten de slang met koud water er weer op. Voordeel: doordat er geen zeep in zit, is het er ook zo weer uit. Normaal sta ik een kwartier te sproeien en komen er nog steeds bubbels vanaf, de ketchup is er zo uit. En: de staart is in ieder geval niet roze!

Maar de grote vraag is de staart dan ook wit(ter)? Samen met een stalgenoot inspecteer ik Uk zijn staart. “Ja… volgens mij is het toch echt een stuk witter!”, concludeert mijn stalgenoot. En ik moet toegeven dat hij inderdaad weer witte highligts heeft (naast voskleurige, maar dat komt omdat het een Appaloosa is).

[caption id=”attachment_42256” align=”alignleft” width=”169”] Tada: het eindresultaat![/caption]

Na het drogen zie je inderdaad het resultaat: het werkt wel. Maar betadine, biotex, en zilvershampoo werken ook. En zij schuimen en ruiken lekker. Het is leuk om een keer proberen, maar zouden er serieus mensen zijn die de staart van hun paard voor elke wedstrijd met ketchup wassen? Ik hoor het graag! En andere middeltjes zijn natuurlijk ook welkom ;-)
Renee