Je paard vervoeren: beschermers, bandages of niks?

Nieuws

Tijdens het transport van paarden wordt vaak gebruik gemaakt van transportbeschermers of bandages om de benen te beschermen. Onderzoekers van de Universiteit van Wenen hebben onderzoek gedaan naar de temperatuur van de benen tijdens het gebruik, wat kun je beter doen?


De onderzoekers onderzochten paarden zonder bescherming, met transportbeschermers en paarden die bandages droegen. Ze maten de temperatuur tijdens rust en na het longeren.

De resultaten laten zien dat de temperatuur van een bloot been bijna niet verandert tussen rust en na inspanning. Wanneer het paard transportbeschermers draagt, stijgt de temperatuur met bijna 10 graden Fahrenheit. De benen van paarden die bandages droegen werden ruim 15 graden Fahrenheit warmer.

Dit onderzoek toont niet aan of je beter transportbeschermers of bandages kunt gebruiken tijdens transport, maar wel dat je op moet letten dat je paard niet oververhit raakt tijdens een trailerrit. Als het heet is, zijn transportbeschermers misschien wel een beter idee, maar elke beenbescherming moet worden verwijderd zodra het paard van de trailer komt om oververhitting te voorkomen.

Bron: Equinews