Grappig
Grappig Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

15 vragen die je aan je paard zou willen stellen

Fun Opvallend

Wat als je paard jou voor één dag kon verstaan? Welke vragen zou jij hem stellen? Je wil vast weten of hij gelukkig is met zijn leventje, maar er zijn nog wel wat meer punten die wat opheldering verdienen. Bit & Cap zette er alvast vijftien voor je op een rij!

1. Wat is precies het evolutionaire nut van poepen in de voerbak? 

2. We zijn zojuist langs een tractor gereden, twee blaffende honden, een propvolle waslijn… dus wat is er precies zo eng aan een grassprietje dat scheef staat? Kijkt ‘ie je verkeerd aan, of…?

3. Waarom spring je zonder problemen over de eerste gele oxer, maar weiger je op de tweede? Volgens mij ziet hij er precies hetzelfde uit. Oh en trouwens: die kuip voor de mest staat al járen in de hoek van de bak: waarom is ‘ie soms vreselijk eng en soms niet?

4. Wie heeft je geleerd om jezelf uit je deken te wurmen, terwijl alle gespen nog dicht zitten? Was dat Hans Klok of Houdini?

5. Kunnen we misschien onderhandelen over jouw hele ‘rollen in de modder voordat ik wil rijden’-ritueel?

6. Hoezo smaakt gras aan de andere kant van het hek lekkerder dan het gras in jouw wei?

7. Wat is de achterliggende gedachte om te mesten op de natte poetsplaats wanneer ik nét je witte achterbenen gewassen heb?

8. Waarom rol je met plezier in de modder, maar ben je beledigd als ik vraag of je door de plas wil stappen?

9. Over plassen gesproken: wat denk je dat erin zwemt? Krokodillen, haaien, het monster van Loch Ness?

10. Om even door te gaan over nattigheid: waarom slaap je met plezier met je toet in je eigen plas, maar ben je het er niet mee eens als ik die plasplek wil wegpoetsen met een natte spons?

11. Ben je daadwerkelijk van mening dat eten lekkerder is wanneer je het eerst op de grond gooit?

12. Waarom voel je een vlieg die op je rug land en hoor je een hond kilometers verderop blaffen, maar ben je jezelf compleet onbewust van mijn bestaan als je op mijn voet staat?

13. Waarom negeer je dat super hippe paardenspeeltje van 40 euro, om vervolgens als een blij ei een uur lang je voeremmer door je stal te keilen?

14. Wacht je daadwerkelijk met poepen tot ik de riek en kruiwagen heb opgeruimd of gaat dat poepen ‘per ongeluk’?

15. Waarom stalk je me wanneer ik mest aan het opruimen ben in de wei, maar weiger je te komen als ik je roep?

Bron: Bitmagazine.nl, Horse & Hound.