laurens van lieren
laurens van lieren

WEG: Geweldig genoten van…

Nieuws

In deze rubriek vragen we ruiters, trainers en grooms waarvan hij/zij het meest heeft genoten tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Dressuurruiter Laurens van Lieren is de hele week in Caen om voor de NOS verslag te doen van het WK dressuur.



Wat heb je gezien van de Wereldruiterspelen?


“Ik heb gekeken naar de Grand Prix Spécial en het was prachtig!”



Waar heb je je aan geërgerd?


“Het enige waar ik me aan geërgerd heb is de matige verzorging van de pers. Geen koffie of thee, geen broodjes, alleen water en cola. Dat zou ik anders doen op een WK...”



Waar heb je extra van genoten?


“Extra genoten van dressuurruiter Diederik van Silfhout! We zeiden op voorhand al dat hij niks te verliezen had en dat hij er wel eens vol voor kon gaan, maar dat deed hij dan ook! En hoe! Niet alleen gedurfd, maar ook nog eens zeer vakbekwaam en betrouwbaar stuurde hij zijn paard door de Spécial heen. Werkelijk een genot om naar te kijken, een nieuwe held is geboren!”



Waar kijk je nog naar uit?


“Ik kijk nu uit naar de Kür op muziek, waarin dus drie Nederlanders starten. Ik hoop dat Hans Peter Minderhoud zijn nieuwe Kür rijdt, dat zou mooi zijn. En verder hoop ik zaterdag te kunnen gaan kijken naar de cross-country van de eventers, in de hoop dat de Nederlandse ruiters voor een verrassing kunnen gaan zorgen...”


Bekijk hier de WEG: Geweldig genoten van Imke Schellekens.