joyce heuitink bit trainingsdagen
joyce heuitink bit trainingsdagen

Bit Trainingsdagen: namen van de clinicgevers bekend!

Nieuws

De eerste namen van de clinicgevers tijdens de Bit Trainingsdagen zijn bekend! Dit jaar komen op 3 en 4 januari dressuurruiters Laurens van Lieren, Sjak Laarakkers, Kirsten Brouwer en Joyce Heuitink naar Drachten om clinics te verzorgen.


Bij een clinic rijd je samen met je paard in de Internationale hoofdpiste van ICNN Drachten. Je traint samen met nog een deelnemer een half uur bij één van de beste trainers van Nederland. Je kunt natuurlijk ook als toeschouwer vanaf de tribune de clinics bijwonen, heel leerzaam! De kosten voor een deelname aan een van de clinics zijn € 85. Ben je abonnee van Bit, dan ontvang je € 10 euro korting. Vanaf dinsdag 2 december 12.00 uur gaat de inschrijving open, houd onze site in de gaten. Wees er snel bij, want vol is vol.

Even voorstellen


Laurens van Lieren is…
één van de talentvolste dressuurruiters van Nederland. Hij timmert goed aan de weg binnen de internationale dressuursport. Laurens is Grand Prix-ruiter, coach, leidt paarden op, geeft instructie, verzorgt clinics en is verantwoordelijk voor verkoop op het familiebedrijf, stal Hexagon.

Sjak Laarakkers is…
naast africhter van dressuurpaarden, ook een succesvolle trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij is daarnaast jaren werkzaam geweest als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit. Sjak heeft de afgelopen jaren meerdere ruiters naar het hoogste niveau begeleidt. Zo ook Vai Bruntink, die momenteel Grand Prix rijdt en uit eigen ervaring weet welke problemen een combinatie op concours of in een training tegen kan komen. Sjak en Vai verzorgen tijdens de Bit Trainingsdagen samen een demonstratie.

Joyce Heuitink is…
een bekende in dressuurland. Naast een succesvolle carrière in het zadel met onder meer Berkel I.Dancer en Wup is Joyce de laatste jaren uitgegroeid tot een hippische duizendpoot. Sinds 1 januari 2013 is ze bondscoach en trainer van de Nederlandse para-dressuurruiters waarmee ze afgelopen WK in Caen vele successen boekte. Joyce is ook Grand Prix-jurylid, werkt als tv-commentator paardensport bij Eurosport, heeft hippische boeken vertaald, geschreven (zoals het Bit-boek Ervaar het Buiten Trainen) en op de markt gebracht en geeft clinics en lezingen.

Kirsten Brouwer is…
fulltime actief met het trainen en opleiden van dressuur paarden. Van jonge paarden die uitgebracht worden in de Pavo Cup, VSN en IBOP tot het bijscholen en opleiden van ervaren dressuurpaarden. Kirsten Brouwer is een talentvolle amazone die de paarden met veel respect en zorgvuldige aandacht in hun carrière begeleidt. In samenwerking met haar (ook paardrijdende) moeder  Annemarie is Kirsten verantwoordelijk voor de scholing van potentiële en reeds bewezen dressuurpaarden.

Meer info over de Bit Trainingsdagen vind je hier!