20080914091
20080914091

Horse Event: van rassendefilé naar rassenshow

Nieuws

Als je al eerder naar Horse Event bent geweest ken je vast het rassendefilé: een vast onderdeel waarin verschillende paardenrasssen hun opwachting maken in de Bit-piste. Dit jaar is hij omgetoverd tot een rassenshow. Kom jij ook kijken?


De bezoekers van Horse Event waarderen Fokkerijwereld en het Paardenkrant rassendefilé al jaren erg hoog, ieder jaar zitten de tribunes rondom de Bit-piste vol als het spektakel begint. De bezoekers zijn dol op de diversiteit aan rassen en de prachtige klederdrachten die daarbij getoond worden. Horse Event heeft het initiatief genomen om het rassendefilé door te ontwikkelen tot een spectaculaire Bit rassenshow, om zo het publiek nog beter te amuseren.

Het publiek mag zich verheugen op een flitsende, afwisselende show bestaande uit aaneengeschakelde stamboekpresentaties. Componist Jeroen Hendrikx heeft voor de bijpassende muzikale arrangementen gezorgd en de regie is in handen van het team van Academy Events. De Bit rassenshow is dagelijks te zien in de Bit-piste, op vrijdag om 13.30 uur en op zaterdag en zondag om 13.45 uur.

Om ook het programma in Fokkerijwereld verder te professionaliseren wordt het oorspronkelijke rassendefilé naar de piste van Fokkerijwereld verplaatst. Hier worden alle 28 aanwezige rassen gepresenteerd met wat meer tekst en uitleg van Dick van der Maat, de vertrouwde speaker in Fokkerijwereld. Dit vindt door de dag heen plaats op drie tijdstippen (10:30 uur, 12:00 uur en 15:30 uur), waarbij negen à tien rassen worden getoond per presentatieblok. De stamboeken presenteren de paarden of pony’s aan de hand, onder het zadel of aangespannen.

Meer informatie over Horse Event vind  je hier.