deken
deken

Paarden en dekens...

Nieuws

De laatste jaren staan we voor een dilemma: doen we een deken op of niet? We hebben vast allemaal weleens gelezen dat dekens nergens goed voor zijn en dat een paard door de natuur is ontworpen met een magische vacht die hem door alle winterse omstandigheden helpt.


Bibbert hij? Dat is gewoon zijn huid die snel vibreert om hem op te warmen. Hij heeft het niet echt koud en de enige reden dat hij het doet is om het nog warmer te krijgen. Intussen voelt hij zich alsof hij op een tropisch strand ligt terwijl hij eigenlijk in een sneeuwstorm staat en maak jij je om 3 uur ‘s nachts druk dat hij dood aan het vriezen is. Dragen onze paarden niet gewoon dekens zodat wij met een beter gevoel kunnen slapen? Als het om dekens gaat, bestaan er vijf soorten paarden:

1. Meneer Dunne Huid


Dit paard is een vol- of warmbloed met een dun huidje, hij krijgt gewoon niet zo’n dikke vacht. Als het maar een paar graden kouder wordt staat meneer al gigantisch te bibberen. Hij rent zowat naar zijn deken en heeft er het liefst drie tegelijk op.

2. De Ongelofelijke Hulk


Dit paard staat netjes stil als je zijn deken opdoet en ziet er gelukkig uit als je eindelijk naar bed gaat voor je welverdiende rust. Maar als je bijna bij je auto bent en nog een keer omkijkt, zie je dat je paard ineens groen wordt en uit zijn deken springt - die in een hoop stukken achterblijft -, om er vervolgens op te poepen.

3. Houdini


Je doet Houdini een deken op om hem ‘s ochtends aan te treffen, zonder deken. Het deken ligt op de grond, met alle sluitingen nog vast en zonder een enkel krasje...

4. De Flapdrol


Je doet De Flapdrol een deken op als het net begint te regenen en te waaien. De Flapdrol is echter doodsbang van de deken en wil er niets mee te maken hebben. Hij rent als een gek door de wei en werkt zich in het zweet. Na een uur geven jullie het eindelijk allebei op en is je paard tot op het bot doordrenkt van het zweet. Je mompelt wat schuttingwoorden en zegt: “Prima! Bekijk het maar!” terwijl je naar huis gaat. De Flapdrol maakt ondertussen een ererondje door de weide met zijn staart in de lucht, terwijl hij probeert ook de andere paarden van hun paard-etende dekens te bevrijden.

5. De Haarbal


Dit paard krijgt zo’n dikke wintervacht dat wollige mammoeten zich schamen. Hij zweet zelfs als hij geen deken op heeft en het sneeuwt. Hij is ook super dik en denkt dat bibberen kostbare calorieën verspilt. Een deken op is voor hem niet eens een optie omdat het hem zou veranderen in een hoop haar en zweet.

Waar valt jouw paard onder?

Bron: Horsenation