Cowboy
Cowboy

Ruim 4000 kilometer te paard door Amerika

Nieuws

Een nieuwe documentaire - genaamd Unbranded - volgt een groep vrienden en hun 16 Mustangs op de weg van Mexico naar Canada. Horsenation sprak met het brein achter de video, Ben Masters.


Ben Masters is een avonturier. Zijn honger naar spanning zorgde ervoor dat hij drie van zijn vrienden, een productieteam en 16 groene Mustangs verzamelde voor een reis van bijna 5000 kilometer door de meest wilde plekken van Amerika.




 

Ben had verschillende doelen. Hij wilde de Mustang roemen vanwege zijn geweldige dienst als plezierpaard in een bergachtige omgeving, het publiek eraan herinneren dat dit open land bestaat voor ons allemaal en hij wilde natuurlijk gewoon op zoek naar het avontuur van zijn leven. "We deden het omdat dit het juiste moment was en we een groot avontuur wilden. Ik ben zo blij dat we het hebben gedaan", vertelt Ben. "We wilden de beste paarden die we konden krijgen - en welke zijn meer geschikt dan de Mustangs die daar leven? Ze zijn er perfect voor. Een van de redenen daarvoor is omdat de situatie met de Mustangs op dit moment gewoon belachelijk is. We wilden mensen laten zien dat je ze prima kunt gebruiken en dat ze perfect zijn voor plezierritjes."






Die Mustang situatie waar hij naar verwijst is het feit dat de leefomgeving voor de paarden steeds kleiner wordt. Duizenden Mustangs verblijven op boerderijen van de overheid, maar er zijn er gewoon teveel. Voor ruiters met de kennis en geduld zijn het loyale, veelzijdige partners.

De mannen zijn te volgen op Instagram, Facebook en Twitter. Hier is alvast de trailer:



Bron: Horsenation