120508430_ABFweb
120508430_ABFweb

Hoe ben jij besmet met het paardenvirus?

Nieuws

Een veelgestelde vraag door vrienden, familie en collega’s is: ‘Waar komt die liefde voor paarden bij jou toch vandaan?’ Dit is een heel persoonlijke vraag met uiteenlopende antwoorden. Staat jouw antwoord misschien tussen één van de onderstaande opties?



Besmet door een familielid


Je bent opgegroeid met paarden en woonde misschien zelfs op een boerderij met stallen. Als paarden in de familie zitten heb jij vast een heel goed gevoel voor paarden en zat je waarschijnlijk al in je luier in het zadel. Of misschien had je een oudere broer of zus die ‘op paardrijden zat’. In het begin stond je zuchtend aan de bakrand, omdat je niet alleen thuis mocht blijven. Het zuchten van verveling sloeg al gauw om in zuchten van verliefdheid... op die ene manegepony.

Besmet door een vriendinnetje


“Ik zeg nog niet wat we gaan doen, maar trek kleren aan die vies mogen worden en neem een wortel mee.” Sinds het verjaardagspartijtje dat een jeugdvriendinnetje op de manege vierde ben jij hooked. Ondanks het feit dat je na drie rondjes al zand hapte en het feit dat je vriendinnetje gebeten werd door die kleine pony was jij sinds dit feestje niet meer weg te slaan van de manege.

Besmet door een film of tv-programma


“Ik zag paarden in een film en wilde dolgraag rijden. De rest is geschiedenis.” Komt die zin je bekend voor? Grote kans dat jij besmet bent met het paardenvirus door Black Beauty, My Little Pony of Pipi Langkous. Sinds je de wapperende manen van Black Beauty zag of dag in dag uit met My Little Ponies speelde kon je aan niets anders meer denken dan paarden. Of overtuigde stoere Pipi Langkous je en wou je ook een paard dat losliep in huis en in de tuin?

Besmet door een paard of pony


Iedere dag kwam je op de fiets langs zijn weitje en daar stond hij je weer trouw op te wachten. Een aai, een worteltje of een plukje gras: je kon hem niet zomaar voorbij fietsen. Als je jaren later nog eens aan hem terugdenkt besef je je dat je jouw paardencarrière eigenlijk aan hem te danken hebt. Ook besef je je misschien dat je best een ‘penny’ was, die stiekem onder het draad doorkroop en je agenda voltekende met portretten van zijn lieve hoofdje.

Besmet door de ‘Bianca-boekjes’


Wie is er niet mee opgegroeid? Paardenmeisje Bianca wist tientallen jaren kinderen te laten dromen over een leven met paarden. ‘Bianca in galop’, ‘Daar komt Bianca te paard’, ‘Bianca en het paardrijkamp’: alle avonturen van Bianca lieten ons wegzwijmelen en doen verlangen naar een eigen pony.

Besmet door het buurmeisje


Het buurmeisje verderop in de straat had een heuse verzorgpony! Jij werd meegesleept, aaide zijn zachte neusje en mocht zelfs even op hem zitten. Toen was het binnen 5 minuten gebeurd: je was besmet met het paardenvirus. En eenmaal besmet...

Naar een idee van: HorseChannel