120719913_ABFweb
120719913_ABFweb

Onderzoek naar zaak ‘horrorhengst’ heropend

Nieuws

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van amazone Larissa Dumont uit Nieuwveen is heropend, zo bericht het AD. Haar lichaam zal worden opgegraven en onderzocht met de nieuwste opsporingstechnieken. 

[caption id=”attachment_32785” align=”alignright” width=”300”] Jetalito Jet Set[/caption]

In 1997 ontdekten agenten na een alarmtelefoontje een bloedbad achter een huis bij Nieuwveen. In het midden van de buitenbak lag het lichaam van een vrouw in het zand. Ronald, de vriend van Larissa, vond haar naar eigen zeggen dood in de paardenbak. Extreem toegetakeld, alsof ze door een roofdier was verscheurd. In het hoekje van de bak stond haar bonte hengst Jetalito Jet Set, zijn mond en neus zaten onder het bloed.

‘Horrorhengst’


De nabestaanden besloten in eerste instantie direct om de ’horrorhengst’ zo snel mogelijk af te laten maken, op advies van de politie en een Bodegraafse dierenarts. Later zag de familie daar toch van af. Mede omdat het paard volgens deskundigen helemaal geen agressieve aard had. Zo kon het dat Jetalito Jet Set pas elf jaar na de dood van zijn voormalige eigenaar Larissa, in april 2008 stierf. Dat gebeurde ‘in het harnas’: tijdens het dekken van een merrie kreeg de hengst een hartstilstand.

Opgegraven


Larissa’s vriend Ronald is inmiddels 40 en hun zoon Dylan is 20. Zij zijn vertrokken uit Nieuwveen. Volgende week wordt het stoffelijk overschot van de vrouw opgegraven op de begraafplaats in Bennebroek. Politie en justitie stellen er alles aan gedaan te willen hebben om ook in het belang van de nabestaanden, duidelijkheid te krijgen wat er die avond precies is gebeurd. Daarom werd na maandenlang beraad door de Officier van Justitie samen met de Voorziening Cold Case en Vermiste Personen van de politie-eenheid Den Haag besloten het lichaam van Larissa op te graven voor verder onderzoek.

Eerder gepubliceerd:


Nieuw licht op zaak ‘horrorhengst’
‘Doodgebeten’ amazone toch vermoord?

Bron: Bitmagazine / Algemeen Dagblad
961210278_ABFweb