stal
stal

Complete paardenstal gestolen

Nieuws

Dieven hebben in het Belgische Oetingen een hele paardenstal van 135 vierkante meter gestolen, schrijft Equnews. De stal stond in de tuin van Alain Van de Kerckhove die met pony’s op kermissen staat. Wellicht haalden de daders alles uit elkaar en deden ze de onderdelen in een bestelwagen.


“Na een dagje op de kermis reed ik met de vrachtwagen en onze achttien pony’s naar ons huisje in de Heerbaan”, zegt Alain. “Het was ongeveer 22.30 uur toen ik aankwam. Ik zag al dat de poort openstond. Ik reed de weg naar onze woning op en zag daar dat de stal verdwenen was. Op dat moment wist ik het even niet meer.”

De constructie is een stal van vijftien bij negen meter met een puntdak waar een zeil over getrokken is. De stal zelfs is verdeeld in verschillende boxen. “Maar de constructie bestaat uit allemaal panelen die snel uit elkaar te halen zijn”, weet Alain. “Dat is ook de bedoeling. Tijdens de winter blijft die hier aan onze woning staan, maar tijdens de zomermaanden trekken we van kermis naar kermis en stellen we de mobiele stal daar op. We verblijven dan in onze caravan. Het is ook wettelijk verplicht om zo’n stal te hebben want de pony’s moeten verplicht in een box staan. Ze laten overnachten in een vrachtwagen is niet meer toegelaten.”

Al jarenlang doorkruist Alain zo met zijn vrouw Sophie het land met hun pony’s. Waar ze zich opstellen kunnen mensen een ritje maken op de dieren. “Hier in Oetingen wonen we vooral in de winter”, zegt hij. “Tijdens de wintermaanden staan we op kermissen in de buurt die niet zo lang duren en dan kom ik ‘s avonds naar huis met de paarden en zet ik ze in hun box.”

Alain alarmeerde de politie maar voorlopig is er geen spoor naar de daders. Een buurman kwam donderdag wel met een nieuw aanknopingspunt op de proppen. “Rond 15.30 à 16 uur kwam ik thuis”, zegt hij. “Ik zag toen een grote witte bestelwagen staan aan de woning, samen met een zwarte wagen. Ik schonk er verder geen aandacht aan omdat Alain ook een grote witte bestelwagen heeft. Het zeil van het dak was er toen al afgehaald.”

Normaal zou Alain zijn stal vandaag afbreken. “Vanaf dit weekend begint het seizoen echt voor ons”, zegt hij. “We staan vanaf zaterdag vier weken in Laken. Daar had ik dus de stal dus mee naartoe genomen, maar voorlopig zullen we onze plan moeten trekken. Het wordt een zware kost. Wat de daders van plan zijn met de paardenboxen weet ik niet. Ik vermoed dat ze ermee naar Oost-Europa trekken.”

Bron: Equnews