Bonte paarden - Arnd Bronkhorst
Bonte paarden - Arnd Bronkhorst

Bonte paarden veiliger in het verkeer

Nieuws

Veel ruiters nemen extra veiligheidsmaatregelen als ze op buitenrit gaan. Denk bijvoorbeeld aan het aantrekken van fluorescerende kleding. Maar wist je dat je het beste op een bont paard naar buiten kan gaan? Daar kwamen Britse onderzoekers achter, meldt Horsetalk.


De onderzoekers van het Duchy College waren op zoek naar manieren om verschillende ruiters en paarden zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen. Daarvoor maakten ze gebruik van social media en forums en haalden daarmee meer dan 350 reacties binnen. Het opvallendste resultaat was dat bonte paarden het beste opvallen in het verkeer.

Naar aanleiding van het resultaat hebben de onderzoekers een nieuw veiligheidsvest ontwikkeld. Het is een speciaal hesje met het patroon van een gevlekt paard. Om echt zeker te zijn van hun theorie dat een bont paard veiliger is in het verkeer, gaan ze binnenkort eerst testen doen met het nieuw ontwikkelde veiligheidsvest. Als dat positief uitpakt, denken de onderzoekers er ook aan om andere dingen met het zelfde patroon te maken, zoals uitrijdekens.

Bron: Horsetalk