Mager
Mager

Tweehonderd verwaarloosde paarden in beslag genomen in Texas

Nieuws

In Conroe, Texas, zijn tweehonderd paarden in beslag genomen wegens verwaarlozing. Horsetalk schrijft dat echtpaar Herman en Kathleen Hoffman al eerder waarschuwingen had gehad.


Afgelopen dinsdag bracht een team van de dierenbescherming een bezoek aan de boerderij van het echtpaar. Ze hadden zo’n 200 paarden op hun land staan, en daarnaast ook een groot aantal koeien en geiten.

Volgens een woordvoerder werden de twee al een aantal maanden in de gaten gehouden, maar liep het welzijn van de dieren de laatste tijd echt ver terug. Na een lange dag werden de twee gearresteerd op drie aanklachten.

Omdat het om erg veel dieren gaat blijven de meeste dieren op de boerderij. Agenten blijven bij ze om ze te beschermen en de juiste zorg te verlenen. “Dit is een grote klus die veel tijd en geld verlangt om de dieren op de lange termijn te kunnen ondersteunen”, aldus een woordvoerder van de SPCA.

Het echtpaar verklaarde dat de dieren hen gewoon boven het hoofd waren gegroeid.


BREAKING NEWS: The Houston SPCA, working at the request of the Montgomery County District Attorney’s Office, is rescuing...

Posted by Houston SPCA on donderdag 25 juni 2015



Bron: Horsetalk