gapen
gapen

Vier dingen die je leert als je paard op boxrust staat

Nieuws

De ene dag rijd je nog vrolijk door het bos alsof er niets aan de hand is en de volgende dag staat je paard met een grote wond op stal. Advies: boxrust. De moed zinkt je in de schoenen als je denkt aan je paard als een chagrijnig, verveeld dier dat stalondeugden ontwikkelt. Probeer je geen zorgen te maken: dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Horse and Hound somt een lijstje op met dingen die je ontdekt als je paard op boxrust staat, met een knipoog ;-) .1. Alles kan kapot


Omdat je je super zorgen maakt over het humeur van je paard heb je een jollybal gekocht, een fijnmazig hooinet en een nieuwe deken (goed excuus, toch?). In de omschrijving van al deze spullen stond dat ze niet kapot te krijgen zijn. ‘Uitdaging geaccepteerd!’, denkt je paard. Niets is namelijk onverwoestbaar als je het maar lang genoeg tegen een muur slaat, of er op kauwt.

2. Paarden poepen best wel veel


Gemiddeld gezien poept een paard zo’n acht keer per 24 uur. Behalve als ze op boxrust staan, dan mag je dat verdubbelen. Of verdriedubbelen. Dat is tenminste zoals het eruit ziet als jij komt om de stal uit te mesten. En aangezien hij boxrust heeft, staat hij natuurlijk in zijn stal en in de weg, telkens in dat hoopje poep dat jij op wilt pakken.

3. Je vriend/vriendin/moeder vraagt zich af of je een affaire hebt


Nu je paard even uit de running is, denkt vriendjelief al aan al de extra tijd die je voor hem hebt. Jij maakt je daarentegen alleen maar druk over de kans dat je paard zich gaat vervelen en zich eenzaam voelt, waardoor je praktisch gezien in zijn stal woont. Je hebt een radio geïnstalleerd zodat jullie samen kunnen luisteren. Voor jou is het helemaal logisch, maar je vriend die geen paardenmens is snapt echt niet waarom ‘s nachts in je slaap mompelt over Edwin Evers.

4. ‘Let It Go’ zingen vrolijkt een depressief paard niet op


Hij staat inmiddels een week op stal en jullie zijn er allebei al een beetje klaar mee. Jij mist het rijden, hij mist het grazen en zich niet laten vangen. Het is het moment waarop je eraan denkt om vrolijke liedjes te zingen, om jullie beiden wat blijer te maken. Kies wijs. Elsa weet misschien één of twee dingen over een nieuw begin en frisse starts, maar ‘Let It Go’ is best een lastig nummer. Kies gewoon iets van Annie of de Sound of Music. Je paard (en zijn stalmaatjes) zullen je dankbaar zijn.

Bron: Horse and Hound