verkoop
verkoop

7 uitspraken die je liever niet hoort als je een paard verkoopt

Nieuws

Dat paardenverkopers de dingen soms wat mooier maken dan ze zijn, is hier al eens uitvoerig besproken. Als je zelf een paard verkoopt, hoor je echter ook een heleboel uitspraken die je de potentiële nieuwe eigenaar van je paard liever niet hoort zeggen. Horse & Hound zet er -met een knipoog ;-) - een paar voor je op een rijtje.1. “Ik rijd op Grand Prix-niveau/spring 1.60m”


Misschien heb je geluk en heeft Edward Gal/Jur Vrieling écht interesse in je paard, maar over het algemeen vallen de rijkunsten van deze koper wat tegen. Je twijfelt of je de koper meteen af laat stappen of hem/haar nog een kans geeft- aan de longeerlijn, voor zijn/haar eigen veiligheid.

2. “Mijn eisen zijn heel redelijk”


“Ik zoek gewoon een paard waar mijn beginnende dochter van twaalf mee kan starten in het Z en dat beleerd is onder het zadel, voor de wagen en waar ook western mee gereden kan worden. Liefst een palomino ruin, tussen de vijf en zes jaar oud, stokmaat exact 1.57 cm en niet duurder dan €1500,-. Kunnen jullie hem van Maastricht naar Leeuwarden komen brengen?”

3. “Het paard krijgt een vijf sterren-plek op zijn nieuwe stal”


Voor de één is een vijf sterren-locatie een box op een stal met solarium en verwarmde binnenbak, de andere eigenaar ziet zijn paard liever 24 uur per dag in de wei. Natuurlijk ga je er vanuit dat een koper die dit zegt de beste bedoelingen met je paard voor heeft. Als je je toch wat zorgen maakt over het nieuwe thuis van je oude vriend, stel dan voor om hem zelf naar zijn nieuwe baas te komen brengen. Dan kun je die vijf sterren in levende lijve bekijken.

4. “We zijn ontevreden over het paard en willen ons geld terug”


Een nachtmerrie voor iedere verkoper! Vooral als de nieuwe eigenaren hier pas na zes maanden mee komen, en je zeker weet dat het paard nog geen singelnijd had of een kribbebijter was op het moment dat je hem verkocht.

5. “We hebben een passend budget”


“We vinden €1000 een prima prijs voor een goed beleerde, achtjarige Totilas-nakomeling. Dat is meer dan de slager ervoor geeft!”

6. “We willen hem eerst even uitproberen. Voor een jaar.”


En na een jaar krijg je een compleet scheefgereden, kreupel paard terug dat helemaal niet meer zo licht aan de hulpen is als bij het proefrijden een jaar geleden. Zie punt 4.

7. “We zijn helemaal verliefd en weten bijna zeker dat we hem willen kopen! We denken er nog even over na en bellen je zo snel mogelijk voor een tweede afspraak.”


Om vervolgens van de aardbodem te verdwijnen, en pas weer contact op te nemen zodra je het paard na een maand aan een andere geïnteresseerde hebt verkocht. Waarop de eerste mogelijke koper witheet van woede wordt, want zij had toch aangegeven het paard misschien ook te willen kopen?

Bron: Horse & Hound