stal mesten
stal mesten

Tien dingen die je moet weten als je stage gaat lopen op een stal

Nieuws

Ben je van plan stage te gaan lopen op een stal? Horse Collaborative noemt tien dingen die je moet weten voordat je eraan begint.1. Je wordt expert in stront scheppen


En je zult favoriete paarden krijgen aan de hand van hoe schoon ze zijn in hun stal. “Schoon op stal” komt dan na een tijdje ook op je lijstje van eisen aan een eigen paard en je lacht stiekem als je denkt aan wat de stalhulpen van jouw oude paard hebben moeten doorstaan, die echt een smeerlap was op stal.

2. Er komt nooit een einde aan de was


Het is te hopen dat je van strijken houdt! En van handdoeken vouwen en de geur van paardenzweet gemixt met wasmiddel...

3. Stalindeling is een kunstvorm


Die rustige ruin met wie je al maanden werkt verandert ineens in een draak wanneer je een nieuw paard naast hem zet. Hoe durf je?! Maar wanneer je het nieuwe paard naast de merrie aan het einde van het gangpad te zetten - die zich altijd perfect heeft gedragen naar ruinen - is ze er op zijn zachts gezegd niet mee eens. Dit kan nog weleens een leuk spelletje ‘stallendans’ worden.

4. Je wordt kritisch op hoe je tuig is gepoetst


En je bent niet alleen kritisch op jezelf, anderen krijgen het te verduren als ze het niet doen zoals jij.

5. Cafeïne wordt de bouwsteen van je dieet


Of het nu koffie, Red Bull of thee is, je kunt niet meer overleven zonder cafeïne. Mensen die het volhouden zonder een druppel cafeïne zijn niet te vertrouwen, wees op je hoede!

6. Er is ALTIJD iets te doen


Zelfs als je je oorspronkelijke to-do list klaar hebt, is er nog meer om te doen. Neem initiatief en doe het! Vegen kan altijd, maar ook tuig dat minder vaak wordt gebruikt moet je poetsen. Schrob laarzen en zoek de was bij elkaar (zie punt 2!).

7. Je moet er de vaart in houden


De dagen dat je urenlang bezig was met het uitmesten van de stal van je favoriete paard zijn voorbij. Het is tijd om het tempo op te voeren, want er zijn zo’n 50 dingen die je moet doen voor de lunch. En vergeet niet de bak te slepen en vier paarden te longeren vandaag, veel plezier!

8. Wees op tijd! Nee, te vroeg!


Of het nu gaat om ‘s ochtends op tijd op stal zijn of het paard van je baas klaar hebben voordat ze het vraagt, zorg ervoor dat je vooruit plant. En als je dan ook nog koffie en donuts voor iedereen op wedstrijd meeneemt, scoor je helemaal punten!

9. Je spendeert te veel tijd om er goed uit te zien, enkel om je kleren elke dag weer vol te krijgen met modder en zweet


Maar je krijgt er geen spijt van, want je stijl is onbetaalbaar. Zelfs wanneer je een slobbervlek hebt op je polo van 65 euro, zullen de klanten het waarderen dat je er professioneel uit ziet (en je baas ook!).

10. Er zijn dagen dat je huilt. Er zijn dagen dat je zo moe bent dat je denkt dat je niet meer kunt functioneren. Maar als je hard werkt en positief blijft, zul je heel veel leren (en veel plezier hebben!)


Zelfs wanneer je te moe bent om te werken zul je een weg vinden. Als je een slechte rit hebt zul je door kunnen gaan. En geloof het: je zult altijd dingen blijven leren. Je kunt de hele dag naar gras kijken maar nooit zien dat het groeit. Blijf positief en koester elke dag!

Bron: Horse Collaborative