wegrennen
wegrennen

Naakte man probeert jong paard te berijden

Nieuws

De eigenaar van een paardenstal in Castlewellan (Groot-Brittannië) heeft een ongewone ontdekking in een van zijn weilanden gedaan: een naakte man probeerde een van zijn jonge paarden te rijden, schrijft Horse and Hound.


Rond 11 uur in de ochtend zag Patsy Kind een ambulance zijn huis passeren. Zijn zoon Declan, die naast hem woont, schreeuwde dat hij de sleutel moest halen voor het hek van de weide. Patsy liep daarop naar het weiland om te kijken wat er aan de hand was.

Hij vertelt: “Een jonge man wees naar beneden en zei: ‘dat zijn zijn kleren’, ik zei: wat bedoel je in godsnaam met ‘zijn kleren’?”

Patsy kreeg te horen dat een naakte man een van zijn paarden had geprobeerd te rijden. “Ik zei dat het onmogelijk was, want het paard, Jack, is nog niet zadelmak. Op dat moment werd ik ongerust.”

Patsy, die de stal al bijna vijftig jaar runt, zei dat de man zorg kreeg van een vrouwelijke ambulancemedewerkster en vrouwelijke politieagenten. “Hij was helemaal omringd door vrouwen!”, vertelt hij.

De volgende dag belde Patsy de politie om te vragen hoe het met de man ging. Hij had zijn schouder uit de kom en een gebroken arm. “We hebben dit bedrijf al jaren en dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken”, vertelt Patsy. “Gelukkig kunnen we er nu om lachen.”

Hij voegt eraan toe dat je altijd een cap moet dragen als je op het paard stapt - en fatsoenlijke rijkleding.

Bron: Horse and Hound