pony
pony

Pony ingeslapen na aanval door hond

Nieuws

Een eigenaar wiens pony moest worden ingeslapen na een aanval van een hond roept op om de wet in Groot-Brittannië te veranderen, schrijft Horse and Hound. Op 2 augustus werd de 16 jaar oude Welsh A Jazz aangevallen door een hond.


De eigenaresse, Mrs Ryder, vertelt tegen Horse and Hound dat ze de hond - een kruising Bulldog x Staffordshire Bull Terrier - tijdelijk had en hij zich in de paar weken dat hij bij paar was voorbeeldig gedroeg. “Net zoals elke andere nieuwe hond liet ik hem nog niet los toen we hem net hadden”, vertelt ze. Hij droeg altijd een tuigje en op de dag van de aanval zat hij vast aan een hek. Toen Mrs Ryder een kruiwagen ging halen zag ze op de terugweg dat de hond uit zijn tuigje was geglipt en “aan het gezicht van haar pony hing”.

“Hij greep haar achterbeen en trok haar naar de vloer”, aldus Mrs Ryder, volgens haar trok hij het been van de pony aan stukken.

De dierenarts kwam en verleende eerste hulp aan Jazz, waarna de pony naar de kliniek werd gebracht. Op 8 september moest ze worden ingeslapen wegens een infectie. Op die dag werd de hond ook in beslag genomen en de eigenaresse wil nu dat het dier wordt ingeslapen. “Ik zou graag willen dat in de wet over gevaarlijke honden ook aanslagen op paarden worden opgenomen. De pony was een deel van mijn familie.”

Vorig jaar werd de wet aangepast, waardoor hondeneigenaren nu kunnen worden aangeklaagd als hun hond een ruiter aanvalt of ze gewond raken door de hond. Paarden zijn volgens de Britse wet echter vee, waardoor ze onder een andere wet vallen.

Klik hier voor foto’s van de pony. Let op: ze kunnen als schokkend worden ervaren!

Bron: Horse and Hound