gezondheid paard
gezondheid paard

Gezondheid van paard nu ook digitaal te volgen

Nieuws

De gezondheid van je paard 24 uur per dag volgen via je mobieltje? Dat kan! Een Canadees bedrijf heeft een apparaatje ontwikkeld dat een bericht stuurt naar de eigenaar én de dierenarts als een paard niet in orde is.



Gezondheidsmonitor


Het apparaat, dat SeeHorse heet, kan aan het halster of hoofdstel vastgemaakt worden en houdt de lichaamstemperatuur, hartslag en ademhaling van het paard bij. Met deze informatie stelt het uitgebreide rapporten samen over het paard, zodat de eigenaar een goed overzicht krijgt van zijn gezondheid en conditie. De rapporten zijn op elk moment te bekijken op smartphones en tablets. Als er een onverwachte verandering plaatsvindt in de gegevens, zoals een plotselinge stijging van de lichaamstemperatuur, krijgen eigenaar en veearts binnen enkele seconden een berichtje binnen.

Sharing is caring


Ook voor populaire paarden die hun eigen social media-pagina’s hebben, is SeeHorse een mooie aanvulling. Het apparaat kan gelinkt worden aan Facebook- en Twitteraccounts, zodat alle fans en volgers moeiteloos op de hoogte kunnen blijven van hun paardenavonturen. “Dit apparaat geeft het paard een manier om met ons te praten”, zegt Peter Mankowski, mede-bedenker van SeeHorse. “Je paard wil het je graag vertellen als het zich ziek voelt of niet lekker in zijn vel zit, en met dit apparaatje kan dat.”

Milieubewust


Midden in de nacht naar stal racen om batterijen te vervangen is niet nodig, want het SeeHorse-apparaat wordt automatisch opgeladen door de bewegingen van het paard. “Een bewegend paard is een natuurlijke bron van groene energie, en we hebben het apparaat zo ontworpen dat het daar handig gebruik van maakt”, aldus Mankowski. De gadget is al online te koop, maar het zal nog even duren voordat het ook in fysieke ruitersportzaken te krijgen is. Dat geeft je nog mooi even de tijd om te sparen, want de goedkoopste versie van het apparaatje is ongeveer even duur als de gemiddelde smartphone.

Bron: HorseTalk