landgoed
landgoed

Paardenparadijzen om van te smullen

Nieuws

Groot, groter, grootst is een kenmerk dat je veelal in Amerika vindt. In ons land en bij onze zuiderburen zijn er ook leuke optrekjes waarbij de mond van een paardenliefhebber wijd openvalt. Heb je de loterij gewonnen? Dan heb je geluk. De onderstaande vijf paardenparadijzen, waarbij je als eigenaar niets te kort komt, zijn te koop vanaf een miljoen euro.1. ’s-Gravenwezel (België)


Kent je hobby geen grenzen? Vlakbij Antwerpen staat een stoeterij te koop met 75 binnenboxen, 4 veulenboxen en 16 buitenboxen. Er zijn in totaal vier wasplaatsen, waarvan twee binnen met warm en koud water, een solarium en 4 zadelkamers. Er is  een binnenpiste van 20 x 50 m en een tweede binnenpiste van 28 x 62 m. Buiten vinden we nog een springpiste van 60 x 60 m en een dressuurpiste 20 x 40m, een stapmolen, een longeerpiste, een groot terras met drankgelegenheid (tapwagen), 3 mestopslagen, een stro- en hooiopslagruimte (stockageruimte voor 1 volledig jaar), een loods van 15m x 10m voor opslag van machines en een speeltuin. Wonen kun je in een van de twee wooneenheden: een loft met 4 slaapkamers en een groomsstudio. Daarnaast is er een horecaruimte met plek voor 250 personen.

2. Kortessem (Belgisch Limburg)


Omringd met weilanden met schuilstallen staat een landhuis in Kortessem bij onze zuiderburen te koop. Het landgoed omvat circa 9 hectare met daarop luxe voor zowel jezelf als je paarden. Je kunt er 12 stallen en daarnaast nog een groom onderdak bieden in een aparte woning. Voor jezelf heb je een luxueus landhuis dat je bereikt via een lange oprijlaan. Daarin heb je de beschikking over vijf slaapkamers en twee badkamers. Ook is er een conciërgewoning. Paardrijden kun je in de buitenpiste van 50 x 70 m en als je klaar bent, neem je zelf een duik in het zwembad. Je paard kun je laten uitstappen in de overdekte stapmolen (plek voor zes paarden) en nog even laten ontspannen onder een van de twee solariums. Je kunt ook een drankje doen aan de bar bij het stalgebouw, of kiezen uit een verblijf in de vele andere ruimtes die het complex biedt. Zin in een feestje? Je kunt lawaai maken zoveel je wil, want je hebt geen directe buren.

3. Bergharen


Voor net geen miljoen ben je de eigenaar van een landhuis met rieten dak in Bergharen, vlakbij Nijmegen. Ook hier is weer gedacht aan het welzijn van de paardeneigenaar, want je kunt niet om het zwembad heen. Het perceel bestaat uit bijna 2 hectare en als je er nog wat centjes bij neertelt, kun je uitbreiden naar 6 hectare. Als fanatieke paardensporter ben je hier op je plek, want naast het royale landhuis is er een luxe verblijfsruimte voor grooms of ruiters, heb je een binnenrijbaan van 20 x 60 meter, een buitenbak, trainingsmolen, longeercirkel en meerdere boxen.

4. Breda


Als je een of twee paarden te weinig vindt, is deze paardenhouderij met 31 boxen in Breda misschien wel wat voor jou. Je kunt nog uitbreiden naar 50 boxen. Je hebt een binnen- en een buitenrijbaan, een weiland en daarnaast de luxe van wasplaatsen en een longeercirkel. Je krijgt voor het geld zelf, een kleine 1,3 miljoen euro, onderdak in een langgevelboerderij van 1850 m3 inhoud met 11 slaapkamers, 3 badkamers en 2 livings (één 105m²). Daarnaast is er een separaat gastenverblijfn en ruime parkeergelegenheid en zijn er 2 opritten en bijgebouwen.

5. Doetinchem


Voor deze accommodatie moet je ook de jackpot binnen hebben gesleept, maar voor de 3,5 miljoen euro heb je dan ook wat. Al is het maar een woonhuis van 1000 m3 op een perceel van 5 hectare. Weilanden rondom en bossen in de buurt.  Natuurlijk heb je voor deze prijs ook voorzieningen voor je eigen welzijn. Ditmaal niet een, maar zelfs twee zwembaden: een binnen en een buiten. Je paard kan zijn benen strekken in de binnenmanege van 16 x 51 meter (vergunning aanwezig voor een 40 x 80 m binnenbak) en de buitenmanege (40 x 80 m). Er zijn 28 paardenboxen (inclusief 5 aparte quarantaine boxen met solarium en wasplaats), een overdekte stapmolen, paddocks, een springtuin en nog veel meer. Ook zijn er appartementen voor gasten -en werknemers.

Bron: Pand en Paard, Equirodi, Immofluisteraar.