120326793_ABFweb
120326793_ABFweb

Heeft mijn paard het (te) warm onder zijn deken?

Nieuws

‘Zal ik hem de 200 grams opdoen? Of toch maar 300 gram, voor de zekerheid?’ Met ons wisselvallige Nederlandse weer is het soms lastig kiezen welke deken je je paard op zult doen, mits je voor een deken kiest. Kon je paard maar praten! Nieuwe technologie helpt je een handje: Horseware Ireland heeft een temperatuur- en vochtigheidsmonitor ontwikkeld voor onder de deken van je paard, die informatie stuurt naar je smartphone.
[caption id=”attachment_54265” align=”alignright” width=”300”] De app[/caption]

De monitor en de app HorsePal werden onthuld op de British Equestrian Trade Association’s (BETA) trade fair en werden zeer aanbevolen bij de innovatie awards.

Dekenadvies


De app krijgt informatie van de monitor, die onder de deken van je paard ligt, over de temperatuur en de vochtigheid/ klamheid van je paard. Die informatie combineert de app met de weersvoorspelling voor de komende drie dagen en geeft op basis daarvan dekenadvies. Gebruikers kunnen tevens zelf informatie toevoegen. Zoals de leeftijd, het ras en de gezondheid van hun paard, en bijvoorbeeld of het paard geschoren is of niet. Allemaal zaken die van invloed zijn op het dekenadvies.

Slimme deken


“Ons plan is om te gaan werken met meerdere sensoren”, vertelt Horseware Ireland mede-oprichter Tom MacGuinness. “We wilden voor de lancering iets simpels, om het duidelijk uit te kunnen leggen. Maar met onze technologie is nog veel meer mogelijk.” De toekomstplannen zouden onder meer mogelijkheden zijn voor een geheugen in de monitor, een bewegingsmonitor en de optie om alerts te ontvangen bij ongewoon gedrag van je paard.

De app wordt volgende maand gelanceerd en de monitor is beschikbaar vanaf de herfst, waarna de twee geïntegreerd zullen worden.

Bron: Horse and Hound
151123026_ABFweb
Horseware-APP-Image-21