Edward Gal
Edward Gal

Edward Gal is ‘Held van de week’

Nieuws

Het kampioenschap tijdens het NK Dressuur in Armelo leverde Edward Gal ook de titel Held van de Week op. De dresuurruiter bleef tennisser Robin Haase en wielrenner Robert Gesink ruim voor. Helden interviewde de kampioen.


Gefeliciteerd, je bent door de bezoekers van onze website verkozen als Held van de Week!
“Wat leuk dat ik de Held van de Week ben geworden!”

En uiteraard gefeliciteerd met de Nederlandse dressuurtitel. Het is voor jou de vierde keer op een rij dat je deze titel hebt gewonnen. Wordt dit geen gewoonte voor je?
“Het is natuurlijk altijd leuk om te winnen. Uiteindelijk doe je het daar allemaal voor. Je rijdt een wedstrijd altijd om te winnen en ook al is het nu mijn zevende keer dat ik Nederlands kampioen ben geworden, het blijft speciaal!”

Tijdens de landenwedstrijd in Rotterdam had Glock’s Undercover wat last van spanning. Hoe komt het dat het dit keer wél lukte?
“In Rotterdam was Glock’s Undercover erg gespannen omdat ik vlak voordat ik de ring in ging een klas met kleine kinderen tegenkwam. Die kinderen liepen met ballonnen rond en maakte een hoop kabaal. Daar kan Undercover niet tegen! Hij kreeg daardoor heel veel last van spanning vlak voordat de wedstrijd begon. Gelukkig ging het op het EK veel beter en kon ik ook goed voorbereid aan mijn proef beginnen.”

Hoe belangrijk is de klik tussen het paard en de ruiter volgens jou?
“Bij een combinatie van ruiter en paard is er zeker een klik nodig. Ik denk dat je als ruiter bij je paard moet passen en andersom geldt precies hetzelfde. Zonder die klik zijn topprestaties niet mogelijk denk ik.

Bron: Helden