anky van grunsven aken
anky van grunsven aken

Anky: ‘Ze hadden me een superbraaf paard beloofd’

Nieuws

Tijdens de opening van het EK verscheen Anky van Grunsven gisteravond op een dressuurpaard in de arena. Samen met de Duitse topamazone Isabell Werth stapte ze een ronde door de baan, ondersteund door beelden uit de carrières van beide amazones. Horses.nl sprak na afloop met Anky.


“De laatste keer dat ik hier meereed was in 2006 tijdens het WK toen ik goud won met Salinero. Mijn laatste ronde hier in de baan was tijdens de prijsuitreiking toen Salinero serieus op hol sloeg. Ik denk dat heel veel mensen dat nog wel weten... Ik ging hier dus in eerste instantie niet heel graag meer naar binnen” lacht Anky.

Superbraaf paard


Toch reed Anky vanavond dapper de luid joelende arena binnen, op een geleend paard. “Ze hadden me een superbraaf paard beloofd. Maar hij werd toch nog ‘heet’! Zag je dat?” En inderdaad, waar het eveneens geleende paard van Isabell Werth doodkalm bleef, stond het zwarte leenpaard van Van Grunsven voor de ingang al te trappelen. “Ik dacht; dat heb ik weer! Ik had nog nooit op dit paard gezeten, maar ze hadden gezegd dat hij braaf was, dus ik ben gewoon naar binnen gereden. De eigenaren zeiden dat hij zelfs met een zweep bijna niet vooruit te krijgen was, nou... dat gevoel had ik helemaal niet!” Anky kon er na afloop gelukkig zelf wel om lachen. ”Het was heel leuk om dit te doen, mede door het WK in 2006 heb ik hier heel bijzondere herinneringen aan. Dat is wel gaaf.”

Reiningteam


Aanstaande vrijdag komt Anky aan start op het EK met Whizashiningwalla BB in de eerste reiningproef. “In principe ben ik hier voor het team en schat ik mijn eigen kansen realistisch genoeg in dat ik niet in de finale vooraan mee ga rijden. Ik vind het super leuk dat ik erbij mag zijn en ik heb echt mega fanatiek getraind de laatste tijd samen met Dave en Rieky en ik heb veel geleerd. De uitdaging van weer een andere sport vind ik ook gaaf.” Anky gaat in ieder geval genieten in Aken: ”Het is fantastisch om hier weer te zijn, het maakt het heel speciaal in Aken dat we hier nagenoeg alle disciplines bij elkaar hebben. Dat maakt het een speciaal EK, zo is het tien keer spannender!

Houd Horses.nl in de gaten voor het meest actuele EK-nieuws!

Bron: Horses
_VW_1073