130726410_ABFweb
130726410_ABFweb

Anky: ‘De kinderen mogen nu eindelijk juichen!’

Nieuws

In de landenwedstrijd op het EK reining in Aken heeft Anky van Grunsen met haar Whizashiningwalla BB 207 punten bij elkaar gereden. “Het was geweldig om te rijden vanmorgen. We hadden het beter, maar ook slechter kunnen doen ;-P”, schreef Anky na afloop vrolijk op Twitter.




Dressuurkoningin Anky vloog met haar cowboyhoed (die ze onderweg verloor) door de piste. “Weet je wat zo leuk is?”, zegt ze na afloop. “De kinderen mogen me nu eindelijk aanmoedigen op de tribune.” Bij de dressuur mocht dat niet. “Zelfs als ze bij de kür op muziek wat riepen, klonk het overal ‘sssst’. Dat is nu anders. Voor mij is die wisselwerking met het publiek heel fascinerend. In de piste van de dressuur voel je je alleen, in de stilte. Hier roept en schreeuwt iedereen door de proef heen. Dat is geweldig.”

‘Ik ben helemaal niet zo goed in reining’


Op de Wereldruiterspelen in Kentucky was Anky al van de partij in het reiningteam. In aanloop naar Aken pikte ze de discipline weer op. “Het is niet iets waar ik dag in dag uit mee bezig ben. Maar de laatste tijd heb ik er wel hard voor getraind. Het is voor mij anders dan de dressuur. Daar moest ik winnen, dit is een hobby. Maar ik wil het wel zo goed mogelijk doen.”



Dressuurcarrière



En kriebelt de dressuur nog bij Anky? “Gisteren heb ik naar de dressuur gekeken, maar dan voel ik niet echt de motivatie om dat weer op te pikken. Het echte gevoel dat ik dat weer wil doen is er op dit moment niet. Aan de andere kant heb ik wel weer een goed, jong paard. Je weet het nooit.”

Bekijk hier een stukje van de reiningproef van Anky:







Bron: NOS / Horses / Horse & Country