Adelinde en Parzival
Adelinde en Parzival

Anky neemt het op voor Adelinde in EenVandaag

Nieuws

Televisieprogramma EenVandaag besteedde aandacht aan de hetze die de Amerikaanse dierenactiviste Colleen Kelly momenteel tegen dressuuramazone Adelinde Cornelissen voert en de Rollkür-methode. Anky van Grunsven neemt het in de uitzending op voor Adelinde. “Dat is de zoveelste keer dat iemand over de rug van een topsporter aandacht probeert te krijgen.”


Doet Adelinde iets fout? En hoe kijkt men in de paardenwereld aan tegen het buigen van de hals van het paard: de zogenoemde Rollkür? In het programma EenVandaag een gesprek met meervoudig olympisch kampioen Anky van Grunsven en paardentrainer Atjan Hop.

Atjan Hop


Liefhebber van de klassieke dressuur Atjan Hop geeft rijles en begeleidt mensen met hun paard “Af en toe kom ik wel eens een paard tegen dat op een ondeskundige manier in de Rollkür-methode wordt gereden. Dat levert schade op in de derde en vierde halswervel, lendenen en SI-gewricht van het paard. De trainingsmethode moet je alleen maar in handen geven van mensen die ook daadwerkelijk weten wat ze doen.”

Afkeuren


Atjan Hop keurt de hetze van Colleen Kelly, net zoals Anky Van Grunsven, af. “Ik denk dat dit niet de manier is om het aan te pakken als er misstanden zouden zijn.”Kijk hier de uitzending terug. (vanaf 22 minuten)

Bron: EenVandaag & Horses.nl