opening aflopend spread tekst op links ruimte bijshoppen niet in vouw
opening aflopend spread tekst op links ruimte bijshoppen niet in vouw

Audrey Hasta Luego en haar paarden op Horse Event

Nieuws

Op Horse Event laat de Franse Audrey Hasta Luego voor het eerst in Nederland zien waartoe zij en haar paarden in staat zijn. In Bit 228 lees je het verhaal van Audrey: jarenlange observatie, eindeloos geduld, nauwgezette training en een rotsvast vertrouwen van de paarden in de Française. Deze elementen liggen aan de basis van de adembenemende oefeningen die haar paarden laten zien.Droom


Wanneer je Audrey Hasta Luego met haar paarden aan het werk ziet, denk je onwillekeurig aan sprookjes waarin mens en dier gelijkwaardig aan elkaar hun gezamenlijk doel bereiken. Maar de weg die Audrey aflegde naar haar succes ging zeker niet over rozen. “Hoewel mijn passie en onvoorwaardelijke liefde voor paarden is aangeboren, kon ik pas op latere leeftijd mijn leven met hen gaan delen. In mijn jeugdjaren droomde ik over andermans paarden en verzamelde ik paardenposters waarmee ik de muren van mijn slaapkamer behing. Op mijn twaalfde werden mijn dromen plots werkelijkheid toen mijn peetoom mij een kleine Shetlandpony cadeau gaf: een hengstje van zeven jaar oud.”

Liefdesverhaal


Toen Audrey volwassen was, kwam Galagan in haar leven. “Galagan is het paard dat me heeft ‘meegenomen naar de vrijheid’. Het verhaal met Galagan is een liefdesverhaal”, vertelt Audrey. “Ik had het gevoel alsof we elkaar al jaren kenden, zo voelde hij mijn emoties aan. Er werden stevige banden tussen ons gesmeed, zo ontdaan van welke compliciteit dan ook, dat het me verbaasde. Hij heeft me uitgenodigd een intuïtieve taal met hem te ontwikkelen, die ik later ook kon toepassen op mijn andere paarden en waarin het gaat om de persoonlijke relatie.

Filosofie


“Ik heb een filosofie waar ik naar leef en mijn paarden train, want wij zijn het immers zelf die onze dagelijks omgang met onze paarden sturen en vorm geven. Je moet vrede met jezelf hebben om op een constructieve en oprechte manier met paarden om te gaan. Om naar je paard te kunnen luisteren en hem te kunnen begrijpen, moet je wel bereid zijn om naar hem te luisteren.”

Audrey op Horse Event


Horse Event organisator Gijs Bartels is trots dat ze dit jaar als hoofdact naar het evenement komt. “Als organisatie zijn wij continu op zoek naar dat onontdekte pareltje. Audrey Hasta Luego is er zo één. Vakmanschap, passie en plezier vormen bij Hasta Luego een combinatie waar je graag naar kijkt. Ze verzorgt dagelijks (op vrijdag, zaterdag en zondag om 17.40) de slotshow in de Bit-piste. Omdat het Horse Event publiek veel interesse heeft in trainingsmethodes, hebben we haar gevraagd ook educatieve demonstraties te verzorgen, waarbij ze dieper ingaat op haar manier van trainen.”

In dit filmpje zie je alvast wat van Audrey en haar werk met de paarden: