armband paardenhaar
armband paardenhaar

DIY: Armband met vlecht van paardenhaar

Nieuws

Het is een prachtig aandenken aan je trouwste vriend én het ultieme modeaccessoire: een stoere armband met een glanzende vlecht van paardenhaar. Sieradenontwerpster Vivian Hebing van Jeweleeches.nl laat je in onderstaande video’s zien hoe je een vlecht van paardenhaar maakt en hoe je deze in een leren armband kunt verwerken. In Bit Mode lees je het hele stappenplan!


Een glanzende vlecht van paardenhaar is een sieraad op zich: met een zilveren of gouden sluitinkje aan de uiteinden is het heel geschikt als armband of halsketting. In de video hieronder laat Vivian je stap voor stap zien hoe je de rondvlecht met vier strengen maakt die in de leren armband uit de Modespecial is gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=hjZkqhzmiTU

Leren armband


In Bit Mode lees je wat je nodig hebt voor deze armband en hoe je hem kunt namaken. De stappen lijken erg ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel. Kom je er toch niet helemaal uit? In onderstaande video laat Vivian zien hoe je het leren lint door de armband rijgt en hoe je daar de vlecht van paardenhaar in kunt verwerken.

https://youtu.be/fw6weU0RuJo

Weten wat je precies nodig hebt voor deze armband, hoeveel staarthaar je paard moet opofferen voor de vlecht en hoe je je materiaal het beste kunt voorbereiden? In Bit Mode vind je een uitgebreid stappenplan met alle tips en tricks.

Bron: Bitmagazine.nl / Jeweleeches