horse boarding
horse boarding

Wereldkampioenschap surfen met paarden in IJmuiden

Nieuws

Voor de meeste mensen is een strandrit al spannend genoeg, maar de echte adrenalinejunks kunnen nog een stapje verder gaan. Op 19 september zal het wereldkampioenschap ‘Horse Boarding’ plaatsvinden aan het strand in IJmuiden.Extreme sport


Horse boarding? In het Engelssprekende deel van de wereld betekent dat gewoon dat je je paard op een pensionstal hebt staan, maar bij dit kampioenschap wordt er iets heel anders mee bedoeld. Het gaat hier om een vorm van wakeboarden met paarden. Normaal laten wakeboarders zich aan een lijn voorttrekken over het water, meestal door een kabelbaan of boot. Terwijl ze worden voortgetrokken, laten ze verschillende trucs zien die door een jury worden beoordeeld. Horse boarding werkt precies hetzelfde, maar hierbij worden de surfers voortgetrokken door -je raadt het al- paarden.

Tinkers


Voor het wereldkampioenschap, dat op 19 september zal plaatsvinden aan het strand van IJmuiden, hoeven sporters zich niet te kwalificeren: als je er vertrouwen in hebt dat je een ervaren freestyle wakeboarder bent, mag je je kosteloos inschrijven. Een paard hoef je niet mee te nemen, daar heeft de organisatie al voor gezorgd. De surfers zullen worden voortgetrokken door tien enthousiaste Tinkers. Dat belooft dus een groot spektakel te worden!

Meer weten over het evenement of wil je je meteen inschrijven? Klik hier om naar de website van het evenement te gaan.


Bron: Facebookpagina World Cup Horse Boarding
8437571