detail oog foto arnd kliniek
detail oog foto arnd kliniek

Paard naar ziekenhuis voor afscheid baasje

Nieuws

Het was de allerlaatste wens van Frank Keat: nog één keer zijn geliefde paard zien. De 80-jarige man had een terminale vorm van kanker en lag in het Bodmin Hospital. De verpleegsters wisten van de wens van Keat en zorgden dat zijn paard, Early Morn, op bezoek kwam. Dat schrijft de Cornish Guardian.


Keat was al sinds zijn 15e bezig met paarden en was in de omgeving waar hij woonde een gevestigde naam. Hij nam vroeger onder andere deel aan Hunter Competitions en fokte enkele kampioenen voor die tak van sport. Enkele jaren geleden heeft Keat Early Morn zelf zadelmak gemaakt en nu wilde hij zijn paard nog één keer zien.

Helaas was de man te ziek om nog naar de stal te gaan. De verpleegsters wilden de laatste wens van Keat echter wel in vervulling laten gaan. Zonder dat de man het wist, regelden ze dat het paard naar het ziekenhuis zou komen. Een verpleegster vertelt: “We reden het bed naar buiten, waar hij werd begroet door zijn paard. Frank was spraakloos.” De verpleegster noemt dit moment één van de meest memorabele momenten uit haar carrière. “De emotie was zo overweldigend, er was geen droog oog meer over op de afdeling.”

Benieuwd naar een foto van deze bijzondere ontmoeting? Klik hier.


Bron: Cornish Guardian