Horse Event, Dutch Vaulting Team, voltige
Horse Event, Dutch Vaulting Team, voltige

Bit Buzz: Prachtige video van voltige op het strand

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Een prachtige video van voltige op het strand bij zonsondergang, hoe bedank je je hoefsmid het best en opnieuw een paard mishandeld.



Nieuws


Tijdens de Algemene Vergadering van de FEI afgelopen week in Puerto Rico is voorgesteld om de maximaal toegestane leeftijd van juryleden te verhogen naar 72 jaar. Nu mogen juryleden van de FEI maar tot hun zeventigste jureren. Lees hier meer.



Nieuws


Er is opnieuw een paard mishandeld. Dit keer in een weiland in het Brabantse Den Dungen. De merrie liep inwendige verwondingen op aan haar buik. De dierenarts heeft het paard, dat mogelijk met een voorwerp is mishandeld, in laten slapen.



Welzijn


Je hoefsmid speelt een belangrijke rol bij het welzijn van je paard. Graag wil je hem dus te vriend houden. HorseCollaborative verzamelde negen simpele manieren om je hoefsmid te bedanken. Denk bijvoorbeeld aan uitgekrabde hoeven, op tijd betalen, een opgeruimd gangpad en wellicht een kom warme soep tijdens koude dagen.



Rijtechnisch


Angst, ongeduld en woede. Het zijn emoties die we wellicht allemaal wel eens beleefd hebben, maar uit den boze zijn in de dressuur. Auteur Douglas Puterbaugh omschreef eerder de zeven doodzonden van de dressuur. Lees hier het hele artikel 



Beeld




Wauw, wauw, wauw! Alle elementen voor kippenvel zijn in dit filmpje aanwezig: warm ochtendlicht, een prachtige branding, talentvolle voltige en tot slot een goede track op de achtergrond. Ruiter en fotograaf Raphael Macek wist het allemaal in deze video te vangen.