buitenrijden strand - Jacques Toffi
buitenrijden strand - Jacques Toffi

Bit Buzz: Filmpje van dolfijnen tijdens strandrit

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Ruiter en paard ontmoeten dolfijnen tijdens strandrit, app voor meer transparantie bij jurering en zo voorkom je spierpijn.



Nieuws


Deze week krijgen toeschouwers van een dressuurevenement de mogelijkheid om via een app door de ogen van de jury te kijken. Tijdens de World Dressage Masters SDI4* in Roosendaal kan het publiek schakelen tussen verschillende camera’s die elk vanuit een hoek filmen waar ook een jurylid zit. Zo hoopt men dat de transparantie van de sport wordt vergroot. Lees hier meer over de inzet van de app.



Nieuws


Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud is genomineerd als Held van de week door Helden Magazine. Zijn twee overwinningen in de Grand Prix en Kür op muziek dit weekend waren de aanleiding voor de nominatie. Klik hier om meer te lezen en te stemmen.



Rijtechnisch


Het is belangrijk om je training goed op te bouwen met een warming up en een cooling down. Zeker in de winter is het belangrijk om de spieren van je paard en jouzelf los te werken en ook niet te snel af te laten koelen. We gaven al eerder vijf uitgebreide tips om spierpijn te voorkomen, lees ze hier.



Achtergrond


Iedereen droomt er wel eens van om Personal Assistant te zijn van een bekend persoon. Voor Judith Martens werd die droom twee jaar geleden werkelijkheid. Ze zei haar baan als Intern Accountmanager bij de Rabobank op en werd de P.A. van Anky van Grunsven. Lees hier wat Judith zoal doet voor Anky.



Beeld


Wow! Deze ruiters genoten van een heerlijke strandrit toen er aan het wateroppervlak dolfijnen kwamen buurten.