Bit talentendag-31
Bit talentendag-31

Bit Buzz: Geef je op voor Bit Talentendag

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Geef je op voor Bit Talentendag nu het nog kan, geldinzameling voor kudde Exmoorpony’s en ORUN gaat Ruiter- en Menbewijs afnemen.



Bit Talentendag


Je kunt je nog drie dagen opgeven voor de Bit Talentendag in Drachten op 3 januari 2016. Tijdens deze dag rijdt je los in één van de pistes, waarna je een kwartier in de hoofdring verschijnt. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen beoordeelt je op verschillende onderdelen, zoals houding en zit, de algehele verzorging van jou en je paard maar ook je fitheid. Benieuwd hoe het er vorig jaar uitzag? Klik dan hier voor sfeerimpressies. Mee doen? Geef je dan snel op!



Nieuws




Natuurmonumenten verzamelt in december geld in om een kudde Exmoorpony’s uit te kunnen zetten. Het ponyras is met uitsterven bedreigd, maar de dieren zijn erg geschikt als ‘terreinbeheerders’. Ze zijn zelfredzaam en niet of nauwelijks gedomesticeerd. Boswachter Bart Zwiers vertelde dat met de komst van de pony’s het natuurgebied De Olanden afwisselender kan worden. Lees hier verder.





Nieuws


ORUN, het exameninstituut voor instructeursopleidingen, gaat de praktijkexamens van het Ruiter- en Menbewijs afnemen. Dat hebben de KNHS en de FNRS besloten. “De toevoeging van deze ruiter- en menexamens is een logische aanvulling op de bestaande examens die al sinds jaar en dag worden aangeboden door ORUN”, zegt KNHS-directeur John Bierling. “ORUN is een begrip in de paardenwereld. De kwaliteit van de examinering staat als een huis.” Voor de huidige houders van het Ruiter- en Menbewijs verandert er niets. Lees hier verder.



Fun


Je neust wat rond op internet, op zoek naar je droompaard en komt dan uitdrukkingen tegen als ‘een beetje groen’, ‘voorwaarts’ en ‘super-bomproof’. Wat betekent dit nu eigenlijk? Waarschijnlijk heb je een paard te pakken die helemaal door het lint gaat zodra je je been aanlegt of juist helemaal geen stap verzet. Bekijk het hele lijstje van vage advertentie-uitdrukkingen en hun waarschijnlijke betekenis... ;)



 Beeld


Laten we even eerlijk zijn, de manen van je paard knotten is iets waar je vreselijk tegenop kan zien. Zeker als je er nog niet zo handig in bent. Daarom moet je oefenen, oefenen en oefenen. Maar vooral eerst dit filmpje bestuderen!


10009711