040826482_ABFweb
040826482_ABFweb

Paarden sneller depressief door regenachtig weer

Nieuws

Paarden, en ook honden, worden sneller depressief en dat zou alles te maken hebben met de opwarming van de aarde en het bijhorende regenachtige weer. Dat vertelden gedragspsychologen voor dieren aan The Independent.


Doordat de winters natter worden, komen de dieren niet genoeg buiten. Sarah Fisher, gedragspychologe voor paarden, ziet de verveling toeslaan. “Paarden blijven eerder op stal wanneer het regent en bewegen bijgevolg niet veel. Koud weer kunnen ze wel aan, maar van nat en grijs weer houden ze niet.”

Ook honden de dupe


Dit fenomeen wordt niet alleen bij paarden waargenomen, ook honden hebben het moeilijk met regenachtig weer. Baasjes gaan niet vaak genoeg met hun hond wandelen of laten ze de huisdieren niet genoeg buiten. Carolyn Menteith is hondenpsychologe. “Ik werk al 20 jaar met honden en dit heb ik nog nooit gezien. Honden zien er verveeld uit en het heeft allemaal te maken met fysieke stress,” stelt Menteith vast. Volgens haar kan dat zelfs verregaande gevolgen hebben en zelf uitmonden in een depressie voor honden.

Bron: Metrotime / The Independent
150928289_ABFweb