Spaanse_rijschool
Spaanse_rijschool

Droom van Spaanse rijschoolruiter kan uitkomen

Nieuws

Droom jij ervan om op een hagelwitte Lipizzaner hogeschool sprongen te maken? Zie je jezelf al als hoofdruiter van de Spaanse rijschool? Grijp dan nu je kans. De Spaanse rijschool is namelijk op zoek naar leerlingen. Maar pas op, het is geen doorsnee studie. Een studentenleven vol feesten kun je wel op je buik schrijven. De discipline overheerst.


De studietijd is ook niet wat we hier in Nederland gewend zijn. Het duurt zo’n twaalf jaar om de status van volledig gekwalificeerde ruiter te bereiken. De meesten hebben dan al lang opgegeven is de ervaring. Alleen de besten blijven over. En die maken misschien wel kans op de functie van hoofdruiter.

Atletisch


De hele maand maart kunnen kandidaten solliciteren. De voornaamste eisen zijn dat je een sterke affiniteit met paarden hebt, creatief talent hebt en atletisch bent. De minimumleeftijd is 16 jaar en de ideale lengte van een ruiter is 172 cm en ook een slank postuur wordt als welkome eigenschap gezien.

Het is bikkelen geblazen, want de leerlingen moeten zorgen dat alles netjes en tip top in orde is. De ontluikende Spaanse rijschoolruiter zal vele hordes moeten noemen op zijn lange reis van onervaren leerling tot volleerde ruiter. De eerste drie jaren van de training zijn gebaseerd op de officiële leerschool van een ‘Pferdewirtschaftsfacharbeiter’ of wel een gediplomeerd groom.

Handelskennis


De training houdt niet alleen praktijkles in, maar ook in de schoolbanken zitten voor onder andere handelskennis. Na het succesvol afronden van de beginnersfase kan, afhankelijk van de mate van aanleg en talent, de studententijd worden vervolgd. Die duurt zo’n twee tot vier jaar.

Bron: The horseriders journal, Spaanse rijschool.