vakantie
vakantie

Tips voor een zomerse paardrijvakantie

Nieuws

Warmte, zon, prachtige landschappen en natuurlijk paarden. Het zijn ingrediënten voor een perfecte vakantie. Al moet je je natuurlijk wel goed voorbereiden, zeker als je naar een warm gebied gaat. Horse & Hound geeft tips om te zorgen dat je goed voorbereidt op vakantie gaat.




  1. Neem zonnebrand mee. Het is iets wat toch makkelijk vergeten wordt, zeker omdat je laarzen, een lange broek en een shirtje aan hebt. Dat is wel wat anders dan je bikini natuurlijk. Maar als je een paar uur in de hete zon rijdt, ga je dat wel voelen op je armen en in je gezicht.

  2. Zorg voor de juiste shirtjes. Bij voorkeur shirtjes die lekker licht zijn qua gewicht en kleur. Door voor een lichte kleur te kiezen, wordt de zon gereflecteerd en zo heb je het zelf minder snel warm dan met bijvoorbeeld een zwart shirt.

  3. Extra setjes kleding. Normaal doe je misschien meerdere dagen met een setje kleding, maar als je de hele dag aan het zweten bent, wil je de dag daarna die kleding echt niet nog een keer aan.

  4. Als het echt heel warm is, kun je voordat je op pad gaat je haar nat maken met koud water. Zet daarna je cap op en je hoofd is de eerste periode lekker koel.

  5. Heb je snel last van de warmte? Geef dat dan aan en vraag of het mogelijk is om vroeg op de dag al te gaan rijden of pas ’s avonds laat. Ja, je moet dan vroeg je bed uit tijdens je vakantie, maar je wordt er niet vrolijk van als je overdag gaat rijden en ’s avonds met een zonnesteek op bed ligt. Daar gaat je relaxte avond met een wijntje onder de sterrenhemel.

  6. Lichtgewicht chaps of laarzen zijn ook een must. Er rijdt niets zo lekker als die mooie leren laarzen die je thuis hebt staan, maar ze zijn best zwaar en warm!

  7. Koop een goede cap. Die klassieke caps à la Charlotte Dujardin zijn absoluut prachtig en zitten heerlijk, maar ventilatie? Ho maar. Als je echt wilt genieten van je paardrijvakantie, kun je het beste investeren in een cap die niet veel weegt en veel ventilatiegaten heeft.

  8. Een voorwaarts paard. Echt hoor. Het scheelt als je je niet extra in het zweet hoeft te werken omdat je je viervoeter constant voorwaarts moet houden. Het is al warm genoeg.

  9. En tot slot: talkpoeder en spierbalsem. Als je niet gewend bent voor langere periodes achter elkaar in het zadel te zitten, ga je spieren voelen waarvan je niet wist dat je ze had en krijg je geïrriteerde huid op bepaalde plekken… Een verzachtend middeltje is dan meer dan welkom ;-).


Bron: Horse & Hound