Zomer
Zomer

Vakantie tips

Nieuws

Is het ieder jaar weer moeilijk om afscheid te nemen van je trouwe viervoeter? Hieronder een aantal tips zodat je écht relaxed met vakantie kunt (en je paard ook ;) ).Tip 1


Vrij of in training? Wil je dat je paard in perfecte conditie is wanneer je terugkomt en misschien zelfs wel beter dan toen je wegging? Dan is het wellicht een idee om je paard in training te zetten bij een andere ruiter als je op vakantie bent. Kies hiervoor wel een ruiter die je goed kent, en kijk ook van te voren of het klikt tussen je paard en de ruiter die je op het oog hebt. Zo ga je zeker met fijn gevoel weg. Natuurlijk kun je je paard ook lekker vrij geven, tijdens de zomermaanden kan je paard lekker in de weide dus dat scheelt. Voor de verdere verzorging heb je dan wel iemand nodig. Kies iemand waar je zeker op aan kan, je wilt geen smsjes tijdens je vakantie met: ik ga vandaag een dagje weg, ik kan niet... Misschien is zelfs je staleigenaar bereid om voor je paard te zorgen tijdens je paard zijn ‘vakantie’, dan weet je in ieder geval dat er elke dag naar omgekeken wordt.

Tip 2


Goed is goed. Je hebt bovenstaande keuze gemaakt en je hebt iemand gekozen die je volledig vertrouwt. Maar toch heb je de kriebels. Bedenk dan dat je paard echt wel even zonder je kan en dat je paard echt niet verdrietig wordt als iemand anders even voor hem zorgt. Conclusie: maak je niet té druk.

Tip 3


Zorg voor een goede overdracht! Ruiters die werken kennen dit vast, op je werk zorg je voor een goede overdracht. Dat kun je voor je paard natuurlijk ook doen. Zorg ervoor dat de tijdelijke verzorger/trainer van je paard precies weet welke spullen je gebruikt, waar ze liggen, wanneer je hem beweging geeft, hoelang je dat doet, enzovoorts. Zo heb je in ieder geval alle ingrediënten gegeven om je paard ook een fijne tijd te laten hebben.

Tip 4


Wel of geen updates? Sommige mensen vinden het fijn om af en toe wat te horen van het thuisfront, maar sommige mensen krijgen daar juist vreselijke heimwee van. Dus wees eerlijk en als je liever een weekje met rust gelaten wordt, is dat ook prima!

Tip 5


Kun je echt niet zonder je viervoetige vriend? Ga dan samen op vakantie! Een volledig verzorgde trainingsweek of één van die superleuke vakantiehuisjes met stallen die Nederland rijk is.

Tip 6


Blijf in Nederland. Wanneer je paard bijvoorbeeld een blessure heeft, of iets anders wat je graag zelf in de gaten wilt houden, kun je natuurlijk ook lekker in Nederland op vakantie. Mocht er dan wat zijn, ben je zo weer op stal om te kijken wat er precies aan de hand is ;) .

Tip 7


Geniet, de zomer is zo weer voorbij!
140602142_ABFweb