Charlotte Dujardin, Olympische Spelen, Rio, Valegro
Charlotte Dujardin, Olympische Spelen, Rio, Valegro

Charlotte: “Het was alsof hij mijn hand vasthield”

Nieuws

Charlotte Dujardin en haar paard Valegro schitterden tijdens deze Olympische Spelen. Met een monsterscore 93,928% won ze goud tijdens de Kür op muziek. Na afloop vertelt Charlotte met liefde over de band die ze met Valegro heeft: “Toen ik de arena binnen draafde, was het alsof hij mijn hand vasthield. Ik kon het voelen en was zo gerustgesteld dat ik dacht: ‘het gaat goed, ik kan dit’.” Check hier het filmpje!


Het lukte Valegro om Charlotte gerust te stellen alvorens zij de rijbaan in reden. “Hij wist dat ik zenuwachtig was, dat ben ik nooit maar de laatste tien minuten was het alsof mijn benen van pudding waren.” Andersom weet Charlotte Valegro ook gerust te stellen als het nodig is. “Zodra hij een beetje bang of angstig is, geef ik hem een klopje op zijn hals en voel ik hem even zuchten.”

Partners


“Deze dingen krijg je alleen door jarenlange training. Je krijgt dan een band en wordt partners van elkaar. Mensen komen naar mij toe en zeggen ‘je praat over hem alsof hij een mens is’. Voor mij is hij dat ook, ik kan lezen en schrijven met hem.”



Bron: Facebook