Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam

Springruiters door naar tweede omloop

Nieuws

Na een zenuwslopende eerste omloop van de individuele springfinale mogen Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten door naar de tweede omloop.


Harrie Smolders en Emerald kwamen als eerste Nederlandse combinatie aan de start en gingen op hindernis 1 helaas al de mist in. Maar na die fout herstelde Emerald zich goed en sprong hij weer als vanouds. “Emerald heeft zich gisteren heel goed gerecupereerd. In de landenwedstrijd had hij misschien niet de juiste benen, zoals ze dat in het wielrennen zeggen. Maar vandaag stond hij er weer helemaal. Na die eerste hindernis was hij weer lekker elektrisch”, vertelde Harrie tegen Horses.

Jeroen Dubbeldam zette met Zenith een vlekkeloze ronde neer. De waterbak was deze keer absoluut geen probleem. ““Van de week sprong Zenith ook goed en ging er toch een balkje af. Vandaag tikken we een paar balkjes aan en blijven we nul. Dat zijn de details van onze sport. En een klein tikje geluk moet je ook wel eens hebben”, aldus Jeroen.

Waar Harrie een fout maakte op de eerste hindernis, maakte Maikel hem helaas op de laatste. Verdi sprong een prima ronde maar nam op de laatste hindernis de balk mee.

De ogen zijn nu gericht op Jeroen Dubbeldam. Zal hij straks een medaille in de wacht slepen? Om 18.30 start de tweede omloop!