Nick Skelton
Nick Skelton

Nick Skelton wint individuele springfinale

Nieuws

Helaas, ook de springruiters grepen naast de medailles. Harrie Smolders besloot Emerald te sparen, Verdi van Maikel van der Vleuten toucheerde wederom een balk en Jeroen Dubbeldam had op tweehonderdste seconde een tijdfout.


Jeroen stond nog eventjes op brons, maar de nulronde van Sheikh Ali Al Thani hield Nederland ook in de springsport van het podium. Na een zenuwslopende barrage gingen Nick Skelton en Big Star er met de gouden medaille vandoor. Zilver was voor Peder Fredricson en Eric Lamaze was goed voor een bronzen medaille.

Tweehonderdste seconde duurde het ritje van Jeroen te lang. “Van drie naar vier reed ik nog een galopsprong minder. Ik denk: dan zit ik voor de tijd al aardig goed. Onderweg voelde ik zoveel galop, abnormaal zo fit als Zenith was. Alles klopte gewoon. Voor mij was dat de bevestiging dat ik alles goed had gedaan. Hij speelde ermee. Maar ja, nu sta ik hier. Hier heb ik geen woorden voor”, vertelt hij tegen Horses. Dan breken de tranen door Dubbeldams vergeefse verdediging. “Dit was het laatste rondje. Hij heeft me nooit in de steken gelaten. Nu ook niet. Jammer dat dit de laatste keer was.”

Klik hier voor een filmpje van Jeroen.

[gallery link=”file” ids=”https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/Harrie-en-Emerald.jpg|Harrie en Emerald kwamen in de tweede manche niet meer aan start.,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/Jeroen-en-Zenith.jpg|Jeroen Dubbeldam was een fractie van een seconde te laat. ,https://www.bitmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/08/Verdi-vreugdebokje.jpg|Verdi gaf weer een klassiek vreugdebokje.”]
Harrie en Emerald
Jeroen en Zenith
Verdi vreugdebokje