Maikel van der Vleuten
Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten wint springrubriek met een Fjord

Nieuws

Tijdens de ‘Come back’ rubriek op het internationale vijfsterrenconcours in Oslo, pakte springruiter Maikel van der Vleuten de eerste prijs. Dit deed hij niet op één van zijn eigen paarden, maar met een Fjord!


In de ‘Come back’ rubriek streden twee teams tegen elkaar. Het ene team bestond uit vier ruiters die al zo’n 25 jaar in het vak zitten, het andere team uit vier nieuwe jongere ruiters. De rubriek was bedacht door de organisatie voor het 25-jarig jubileum van het concours.

Fjord vs warmbloed


Het team met oudere ruiters kreeg vier warmbloedpaarden om het parcours mee te springen. Het jonge team kreeg echter vier Fjorden. Dit zorgde voor een heus spektakel. Er werd een individueel en een team klassement opgesteld.

Individueel


In het individuele klassement was Maikel van der Vleuten onverslaanbaar met zijn geleende Fjord. Hij bleef foutloos en zette de snelste tijd neer. Het jonge team verloor helaas wel de strijd om het team klassement van de ‘oudjes’.

Snelle rit


Bekijk hier de super snelle rit van Maikel!


Leren van Maikel


Wil je ook wat leren van Maikels springkunsten? Voor het november nummer (25 november) van Bit geeft Maikel les aan een aantal Bit-lezers!

Bron: Horses