Demi Vermeulen
Demi Vermeulen

Demi Vermeulen: ‘Op het paard ben ik als ieder ander’

Nieuws

Demi Vermeulen vertrekt vrijdag naar Rio de Janeiro om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Volgens de artsen zou ze nooit een topsporter worden, maar het tegendeel is bewezen. Op dit moment traint Demi vijf keer per week bij Dressuurstal Van Baalen, schrijft het Brabants Dagblad.


 ”Op 17 juli, de laatste dag van het NK in Ermelo, werd bekend dat ik naar de Paralympische Spelen mocht. Het was uiteindelijk zo’n opluchting toen ik het hoorde, we hebben met z’n allen zitten huilen”, vertelt ze tegen de krant.

Verminderde balans


Demi rijdt paard als ieder ander, maar heeft sterk verminderde beenkracht en vanaf haar knie helemaal geen kracht. Haar voeten kan ze niet bewegen en ze heeft een verminderde balans. Ze rijdt daarom met elastieken om haar voeten en stuurt haar paard Burberry met haar stem. “Op het paard voel ik me niet beperkt. Ik ben dan gewoon hetzelfde als ieder ander. Mensen denken soms dat je met een beperking minder kunt, maar je kunt vaak veel meer dan je denkt. Het werkt alleen iets anders. Mensen staan vaak versteld als ze zien wat ik allemaal wél kan.”

Kans op een medaille


Echte voorspellingen over de Paralympische Spelen durft Demi nog niet te doen. “De kans op een medaille is wel realistisch, maar ik weet niet wat de concurrentie gaat doen. Als ik geen medaille win, baal ik uiteraard heel erg. Maar ik weet dan wel dat ik alles heb gegeven wat ik kon.”

Bron: Brabants Dagblad