tegenlicht interactie sfeer
tegenlicht interactie sfeer

8 Bekentenissen van paardenmensen

Nieuws

Over sommige dingen zijn wij paardenmensen goudeerlijk: je paard komt op de allereerste plek. Maar, er zijn ook dingen waar we niet altijd eerlijk over zijn. De prijs van die nieuwe deken bijvoorbeeld. Maar een leugentje om bestwil is niet zo erg, toch? Hier lees je acht (herkenbare) bekentenissen van paardenmensen. Heb jij ook iets te bekennen?1. Een hoefsmid die (letterlijk) ongelooflijk goedkoop is, is moeilijk te vinden


“Terwijl ik met een vriendin op wedstrijd was, belde mijn man mij op omdat hij iemand in contact wilde brengen met mijn hoefsmid. ‘Zij betaalt maar liefst 70 euro, terwijl jouw hoefsmid maar 16 euro kost!’ Kennelijk had hij mij niet goed verstaan toen ik laatst zei dat onze hoefsmid 60 euro kost...”

2. Prioriteiten stellen


“Ik heb eens ontslag genomen bij een baan omdat ze mij geen vrij wilden geven om aan een wedstrijd deel te nemen. Mijn man weet dat hij op de tweede plek komt, na mijn paard - hoe kon mijn werkgever dan in hemelsnaam verwachten dat hij wel eerder komt?”

3. Volgens wie kosten paardenspullen een fortuin?


“’Alles dat ik heb, van de deken van mijn pony tot mijn eigen laarzen, heb ik in de sale gekocht!’ Gelukkig komt mijn man nooit naar stal, maar mijn beide kasten zijn tot aan de rand volgepropt met spullen. Ik geef de schuld maar aan mijn dochters, ze rijden alle drie en willen alle drie iets anders voor hun pony’s. Mijn grootste angst is, dat als ik doodga, hij het verkoopt voor de prijs die ik hem heb gezegd dat het kostte.”

4. Sommige beloftes kunnen niet gehouden worden


“Ik beloofde dat ik zou stoppen bij het derde paard. Ik heb er vier!”

5. Eerlijkheid is overrated


“Mensen vragen mij: ‘Hoeveel paarden heb je?’ Mijn antwoord is: ‘Ben jij mijn man?’”

6. Wijze mannen weten dat ze dit niet moeten doen...


“Ik had ooit eens een vriendje die mij vroeg te kiezen tussen hem en mijn paard. Het feit alleen al dat hij stom genoeg was om dit te vragen... Ik vroeg hem daarom ook zijn spullen te pakken en te vertrekken. Ik had dertien prachtige jaren met mijn man (mijn paard) voordat hij jammer genoeg overleed.”

7. Veertig euro is het magische bedrag


“Iedere keer als ik een nieuw setje kocht, vertelde ik mijn vriend dat het veertig euro kostte. Toen hij op een dag een setje voor mij kocht dat ik heel graag wilde, vroeg hij mij waarom het meer dan honderd euro was. Ik vertelde hem dat het om een limited edition ging en dat het daarom duurder was.”

8. Een koopje!


“Ik ging voor een kinderpony kijken en kwam inderdaad thuis met de juiste pony - plus een jaarling voor mezelf! Ik vertelde mijn man dat het twee halen, één betalen was.

Bron: Horse and hound