auto verkeer
auto verkeer

Gedragingen van een paardenmens

Nieuws

Tijdens veel alledaagse bezigheden vallen we als paardenmensen door de mand. Door onze hobby houden we er soms wat ‘vreemd’ gedrag op na...Tijdens het fietsen


Bij ieder heuveltje kom je even van je zadel tijdens het fietsen. Daarbij druk je, je hakken netjes uit op de trappers.

In de auto


Je hebt ongewoon veel begrip voor auto’s met trailers op de weg. Daarbij ben je heel voorzichtig met het passeren van paarden op de weg. (Hier zouden de niet-paardenmensen nog wat van kunnen leren ;-)

Onderweg


Bij ieder paard dat je hoort of ziet ben je alert en vaak meld je het bestaan van het paard ook even aan degene met wie je bent, het liefst vertel je ook nog even het ras erbij. Soms denk je ook echt een paard te zien.. maar blijkt het van dichtbij gewoon een boom te zijn.

Je hond als paard behandelen


Naast dat je naar je hond ‘klikt’ als je zijn of haar aandacht wilt, heb je de hond ook al leren springen. Daarnaast heb je hem of haar ook een keurige stap, draf en galop aangeleerd waar je paard nog wat van kan leren. Soms vind je het jammer dat je paard nog steeds niet gelijk aan komt galopperen als je fluit, je hond doet dit al jaren.

Politiepaarden aaien


In Nederland, maar ook op vakantie, vraag je aan de agent of je het (politie)paard mag aaien. Die stoere politiepaarden moeten zo hard werken dat je verwacht dat ze graag even wat liefde krijgen van een enthousiast paardenmens.

In huis


Saskia Rombouts reageerde via Facebook op het artikel over ‘Paardenmensen in het wild’: “Vergeet de manier van ruimte claimen niet. Op stal claim ik door middel van lichaamstaal mijn ruimte, thuis ben ik iets brutaler, ik duw gewoon met mijn heup tegen iemand aan en brom iets van: Ga om!”

Medewerking niet-paardenmensen


Toch krijg je voor dat ‘vreemde’ gedrag ook wat terug van de niet-paardenmensen. Naast de gebruikelijke vervreemde blik af en toe, roepen veel niet-paardenmensen je naam bij het zien of horen van een paard.  Dat geldt ook voor alle paard-gerelateerde artikelen en evenementen.

Bekijk hier meer verschillen tussen paardenmensen en gewone mensen. (VIDEO)


Lees hier hoe je paardenmensen ‘in het wild’ kunt herkennen.


Bron: Bitmagazine.nl